Ford Focus: temperatuur loopt op

Bouwjaar: 1998

Hallo,
Ik heb een probleemen en wil weten of iemand hier raad mee weet.
Ik heb stilgestaan met mijn auto, lampje met uitroepteken en met motor gingen branden, waarna de auto ook afsloeg.
Ben naar Ford garage gegaan en mijn waterpomp was kapot. Is toen gemaakt en daarna liep de auto weer warm op, terug naar garage, koelvloeistof was weer leeg, ze dachten een luchtbel en is toen weer bijgevuld en onder druk gezet, koelvloeistofpeil is nu ook goed. Maar auto loopt nog steeds warm op. Vreemd genoeg is dit nu alleen wanneer ik 120 of harder ga rijden, zodra ik langzamer ga rijden loopt hij weer terug naar normale stand (temperatuurmeter). Garage denkt dat de computer kapot is en nu moet ik eerst een GEM kopen om te kijken of die kapot is en als dat het niet is moet er een nieuwe computer in is mij verteld. Ik vind het een beetje vreemd dat ik eerst onderdelen moet kopen om te kijken of dat misschien kapot is. Weet iemand misschien wat dit zou kunnen zijn ?
Met vriendelijke groet
Heino

heino4268

Geplaatst door heino4268 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 18 jaar geleden

waarschijnlijk is een verstopping in het koelsysteem een probleem. praten we over een diesel of over een benzine.
het "kopen"van een GEM moduul is eenvoudig te verklaren, een gebruikt/gemonteerd onderdeel (zeker electrisch) kan niet opnieuw verkocht worden.
maar.......... ik vraag mij af of ze op het juiste spoor zitten..

heino4268 (0), 18 jaar geleden

Hoi Ruud
Het is en 1.6 16v benzinemotor
Ik kan dus beter eerst even het koelsysteem laten nakijken?
alvast bedankt

sanny (0) PRO, 18 jaar geleden

Wij hebben laatst hetzelfde probleem met een focus gehad waarbij de temperatuur ook opliep als gevolg van de snelheid doch de temperatuur van het water bleef normaal bij het meten met een externe meter.
Wij hebben de sensor vervangen in de cilinderkop en het probleem was opgelost.
Wel opletten met deze te vervangen deze moet op het juiste koppel vastgezet worden want deze staat niet in het koelwater maar meet de temperatuur van de cilinderkop zelf.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.