Ford Focus: motor pakt niet soepel op

Bouwjaar: 2003

Mijn Focus 1.6 Wagon uit 2003 heeft 46.000 km op de teller en ik heb ‘m nu drie weken in bezit.
Waar ik mij aan erger, is dat als je een tijdje met een constante snelheid van bijvoorbeeld 50 km/h rijdt en je geeft iets gas bij of je laat het gas los, dat dit dan bijna altijd gepaard gaat met een abrupte voor- of achterwaartse beweging van de auto. Ik overdrijf nu wel wat hoor, maar de motor pakt gewoon niet “naadloos” op bij lage toerentallen en houdt niet geleidelijk in bij het loslaten van het gas. Voor de bestuurder is dit niet zo’n ramp, want die heeft het stuur vast, maar een passagier naast je zie je dan altijd met zijn lijf naar voren of naar achteren bewegen.
Snap je wat ik bedoel? Nogmaals, ik overdrijf om het effect duidelijk te maken hoor, het is niet heel ernstig, maar wel hinderlijk.
De dealer heeft vorige week de bougies en de bobine vernieuwd (in de laatste zat een scheurtje), maar de kwaal is onverminderd gebleven. Zelf heb ik wel eens de indruk dat het gaspedaal wat stroef gaat (kabel aan de droge kant?) en dat je daardoor niet soepel kunt doseren, maar ik ben hier niet zeker van.
Iemand die mij hier meer over kan vertellen? Zijn er nog meer dingen die de dealer zou kunnen checken of uitproberen in deze? Alvast dank voor je reactie!

dupl-u-32881-5dd14a6d96b56+rowicom

Geplaatst door dupl-u-32881-5dd14a6d96b56+rowicom (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

dupl-u-32786-5dd14a60de767+bnm (0) PRO, 18 jaar geleden

ha ron

laat het gasklephuis eens bekijken deze kan haperen, mogen ze officieel niet reinigen maar ik doe het altyd wel (gaat goed)
en laat de dealer eens kijken of laatste software geladen is voor deze auto en of de parameters wel juist zijn ingesteld
succes erik

huisjes (0), 18 jaar geleden

Kan roet aanslag om de gasklep zijn, is de AIRCO dan uit?? dit kan ook van invloed zijn (let wel op: stand voorruit is airco ALTIJD aan)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.