Ford Mondeo: temperatuur loopt op met opacceleren van de motor

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8TDDI

Ik heb een mondeo waarvan de motor temperatuur omhoog loopt naarmate de motor meer moet trekken (met snelheidsvermeerdering) bij stationair draaien van de motor wordt de radiateur 90 graden bij rijden zakt de temperatuur terug naar 30 graden tewijl de meter op het dashboard omhoog gaat. radiateur is reeds vervangen. wie kan mij helpen met dit probleem

nijeveen

Geplaatst door nijeveen (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

henry9240 (0) PRO, 16 jaar geleden

het kan de waterpomp zijn, het komt wel vaker voor dat de schoep van de waterpomp op de as los laat en als de auto wordt belast en de druk in de systeem toe neemt dat de schoep wordt tegen gehouden door de koelwater dit kan je ook zien als de motor stationair draait met een lamp op de expansie vat en kijken naar de terug strooming van de water door de kleine slang boven op de expansie vat,de strooming hoort toe te nemen als je de motor toerental laat toenemen.

nijeveen (0) PRO, 16 jaar geleden

Waterpomp is ook vervangen, probleem blijft hetzelfde. Wie kan mij de werking van de kleine thermostaat vertellen. volgens mij zit daar het probleem.

henry9240 (0) PRO, 16 jaar geleden

is de thermostaat nog niet vervangen dan? het is dubbel werkende, als het volledig open is sluit hij dan de bypass af(de bypass zorgt dat de cil.kop snel op temp komt) heb je de temp daadwerkelijk opgemeten via een multimeter temp voeler.de sensoren willen liegen welleens bij de ford

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.