Ford Sierra: temperatuur op dashboard

Bouwjaar: 1991

Temperatuur op dashbord stijgt na starten erg snel (tenminste, zo lijkt het, weet nog niet of het ook echt zo is), tot ver in het rood, na enkele kilometers valt hij snel omlaag naar "normaal". Temp sensor is met zekerheid goed, therm. klep werkt ook goed, wat kan hier dan nog aan de hand zijn? Ik heb wel de beschikking over de nodige electronische/electrotechnische kennis en meetapparatuur, als dit nodig is (=beroep)

Tommie

Geplaatst door Tommie (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Sierra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Thermosstaat is goed??
Temp. voeler is goed??
Meter niet kapot??
Beschadigde draad ven temp.voeler?? (als deze tegen massa komt dann gaat de meter ook het rood in.

Willem

Tommie (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je antwoord Willem
Thermostaat is goed, temp voeler ook. Ik heb vandaag de echte temperatuurverlopen gemeten in °C. Die blijft in werkelijkheid om de 90°C hangen, laat geen stijging zien, gevolgd door plotselinge daling. Ik heb dus geen probleem met de temperatuur zelf, maar met de meting op het dashboard. Is er behalve de koelwatersensor nog een andere sensor aangesloten op het circuitje naar de meter in het dashboard???? Ik zie namelijk de meter wel uit de hoek komen, terwijl er geen sensor is aangesloten. Maakt ook geen verbinding naar massa.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Sierra of stel zelf een nieuwe vraag.