Ford Mondeo: Temperatuurmeter loopt niet op

Bouwjaar: 1996

Goedendag,

Ik heb een week geleden een Ford Mondeo Wagon MK1 1.8i 16V gekocht (Gas G3). Hij rijdt heerlijk, maar de temperatuurmeter blijft op nul staan. Op dit forum heb ik gelezen dat dit aan je thermostaat of je warmtesensor kan liggen. Ik weet echter niet hoe ik dit aan kan pakken. Tevens valt de vaak uit als deze koud is (en dan rij ik op bezine). Alshij uitvalt start hij moeilijk. Als hij wamr is dan is de motor stationair 850 toeren. Geef ik gas en laat ik deze los, dan valt hij terug naar 450 (slaat bijna af) en zoekt naar 850 toeren door hieromheen te schommelen tussen 450 en 1000 toeren. Na 3 seconden is hij 850 toeren stationair.

Wie kan mij nuttige tips geven? Alvast mijn dank!

salij

Geplaatst door salij (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jdonkervoort (0), 18 jaar geleden

Hallo,

Ik zou inderdaad beginnen met de sensor en de thermostaat.
Onderdelen kosten niet meer dan 45 euro. Het is best zelf te doen. De thermostaat zit rechts op het motorblok. 3 boutjes los draaien en dan kun je er bij. Let er wel op dat er ruim een liter koelvloeistof wegloopt. Ik heb dat opgevangen in een trechter met een slang er aan en de slang in een teil gehangen.
Onder de thermostaat zit de sensor. Een beetje moeilijk bij te komen maar met geduld lukt dit prima. Als alles weer in elkaar zit de koelvloeistof weer bij vullen en dan zou alles weer goed moeten gaan.

Succes,

Jaap Donkervoort

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.