Ford Mondeo: Temperatuurmeter loopt niet op

Bouwjaar: 2006

Goedendag,

Ik heb een week geleden een Ford Mondeo Wagon MK1 1.8i 16V gekocht (Gas G3). Hij rijdt heerlijk, maar de temperatuurmeter blijft op nul staan. Op dit forum heb ik gelezen dat dit aan je thermostaat of je warmtesensor kan liggen. Ik weet echter niet hoe ik dit aan kan pakken. Tevens valt de motor vaak uit als deze koud is (en dan rij ik op bezine). Als hij uitvalt start hij moeilijk. Als hij warm is dan is de motor stationair 850 toeren. Geef ik gas en laat ik deze los, dan valt hij terug naar 200 (slaat bijna af) en zoekt naar 850 toeren door hieromheen te schommelen tussen 200 en 1200 toeren. Na 3 seconden is hij 850 toeren stationair. Is de motor koud, dan valt hij achter elkaar uit en is erg moeilijk te starten. De startmotor lijkt dan erg moeite te hebben en klinkt traag.

Wie kan mij nuttige tips geven? Alvast mijn dank!

Guinness

Geplaatst door Guinness (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Als het de thermostaat is loopt de temperatuur meestal wel wat op als je voor het stoplicht staat, ga je rijden dan zakt deze helemaal terug.
Gebeurt er niks dan kan ook de meter stuk zijn.
Dat schommelen doet tie dat ook op benzine?.
Zoja, gasklephuis reinigen.
Zoniet dan naar gasspecialist.

Guinness (0), 18 jaar geleden

Dat schommelen doet hij ook op benzine. Ik bemerk geen verschil tussen gas en benzine wat dit probleem betreft. Vandaag zelfs bij een warme motor op de snelweg (na half uur rijden) druk ik mn koppeling in om te zien wat er gebeurd, zakken mn toeren in een klap naar 200! Sloeg dus bijna af!
Wat is een gasklephuis? Kan ik dit zelf doen?

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Ik denk dat je er beter mee naar een garage kunt gaan.
Doordat de auto niet warm word gaan de sensoren ook allerlei verkeerde signalen afgeven.
Met misschien wel dit gevolg.
Je moet eerst zorgen dat tie de bedrijfs temperatuur haalt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.