Ford Transit 1983: temperatuurmeter probleem

Bouwjaar: 1983, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 56

Ik heb een ford transit mk2 van 1983 met een 2 liter blok en daarvan was de temperatuursensor kapot, dus heb ik er een nieuwe ingezet maar de temperatuurmeter geeft nog steeds niets aan. Ik heb de meter gecontroleerd door gewoon de draad naar de sensor even ergens tegen de massa te houden en toen sloeg de meter gewoon netjes helemaal uit, dus de meter is heel dus zou je denken dat het dan toch aan de nieuwe sensor ligt en die heb ik ook doorgemeten en is gewoon heel. Er zijn verschillende soorten sensors aan de hand van een kleurcode en ik heb de witte want de bus heeft een iets anders dashbord met een tachograaf en dus een aparte temperatuurmeter en daar moet dus volgens een expert de witte sensor in. Achter op het dashbord zit dan nog een soort van analoge electronica en zover ik begrepen heb is dat een gelijkrichter die er voor zorgt dat de temperatuurmeter én de tankmeter niet gaan staan dansen, en dat doet de tankmeter dan ook niet, dus lijkt het mij dat die gelijkrichter dan niet stuk is, dus heeft iemand dan een idee wat er aan de hand kan zijn?

peter sprinter

Geplaatst door peter sprinter , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Master_, 1 jaar geleden

sluit de meter eens rechtstreeks aan op de opnemer (stukje draad). Doet hij het dan wel? Dan zoeken naar draadbreuk of nieuwe draad trekken.

    De draad van de sensor heb ik losgetrokken en rechtstreeks aan de massa gehangen en de meter dan wel geheel uitslaat, dus een kabelbreuk kan het niet zijn. - peter sprinter, 1 jaar geleden

Master_, 1 jaar geleden

dan is het je sensor

    Vreemd want die heb ik doorgemeten en die is goed. Maar ik heb ondertussen een andere meter en sensor besteld en die bij de verkoper zijn getest, dus even afwachten. - peter sprinter, 1 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.