Ford Ka: tik of klop

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Haai allen, een vraagje over de ouwe Ka! Als de motor stationair loopt hoor je elke ca 5 seconden een tik of klop. Niet luid, en waar het vandaan komt is ook moeilijk te bepalen. Als je het toerental verhoogt blijft de klop stug doorkloppen maar niet sneller. Ook als de auto rijdt klopt het (klopt niet) gewoon door. Woon niet echt gunstig ten opzichte van de dealer anders had ik daar even op info uitgegaan. En er bestaat ook zoiets als problemcar, dussss... Heeft iemand een idee wat het is? Motor loopt overigens prima en auto rijdt best, dus zo bijzonder zal het niet zijn. Ben benieuwd! Dan is de bestuurster ook weer gerustgesteld. Hoop ik dan maar.
Groet, Peter.

pjotr peusjoo

Geplaatst door pjotr peusjoo (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kombikart (0), 14 jaar geleden

Staat de airco aan. Dan kan het zijn dat je de pomp in en uit hoort slaan.

Gr Fred

pjotr peusjoo (0), 14 jaar geleden

Hoi Fred,
Het geluid is er ook als de airco uitstaat. Eigenlijk is het geluid er constant en altijd in hetzelfde constante ritme. Dus als de motor stationair loopt en ook bij pak-m-beet 2000 toeren (bij meer toeren hoor ik het geluid niet meer, maar dat komt gewoon doordat het motorgeluid overstemd). En of de auto stilstaat met of zonder de koppeling ingetrapt of rijdend (langzaam, anders wordt het geluid weer overstemd door bandengeluid en/of motor) dat maakt dus allemaal nie uit. Dacht zelf nog aan de benzineopvoerpomp, maar blijft die altijd een constante hoeveelheid pompen ook als de motor meer brandstof vraagt? En hoe klinkt dat geluid nou..... Een beetje alsof er steeds aan de binnenkant van je spatscherm wordt geklopt met een schroevendraaier? Het is ook niet goed te horen waar het geluid vandaan komt. Nou, zal dit helpen in de meedenksessie? Ben wederom benieuwd!
Groet, Peter.

danny1937 (0), 14 jaar geleden

hoi peter,

ik dit wel eens gehad bij een focus,,een constante harde tik ( tok) ondr het rijden en bij stationair lopen.

uiteindelijk heb ik het probleem wel kunnen vinden, dit lag aan het pedalenstelsel, om precies te zien aan het punt waar het pedalenstelsel
aan het schutbord is vastgeschroefd, ik heb toen vilt achter de ophangbouten gezet zodat deze niet meteen in aanraking kwamen met het schutbord en je gelooft het misschien niet,maat heb het geluid nooit meer gehoord


10 min werk en kost niks,,dus welliicht te proberen

succes
gr danny

Postie (0) PRO, 14 jaar geleden

Peter, zet je kachel eens uit, dus aanjager op stand 0 en luister dan eens weer, of draai aan de verwarmingsknop warm/koud en luister of dat invloed heeft op het geklop.
Kachelkraan klopt ook eenparig, misschien is dat het.

danny1937 (0), 14 jaar geleden

en,,probleem inmiddels opgelost?

pjotr peusjoo (0), 14 jaar geleden

De auto is niet altijd onder handbereik, ik heb dus verder nog niets kunnen ondernemen. Maar zodra de mogelijkheid er is zal ik beide tips onder de loep nemen. Hoewel ik mijn twijfels heb bij het pedalenverhaal zal ik daar toch ook eens naar kijken.
@postie: Blijft de kachelkraan altijd kloppen of zal dat stoppen bij het verdraaien naar de 'koud' stand of de 'uit' stand?
Gr. Peter

pjotr peusjoo (0), 14 jaar geleden

Nou..... het klopt!
Als de temperatuursinstelling geheel naar koud wordt gedraaid klopt het niet meer. Ongeacht de snelheid van de kachelventilator (ook nul) bleef het kloppen gewoon doorgaan, totdat de temp knop helemaal linksom ging. Probleem opgelost. Of eigenlijk was het geen probleem, maar meer een vraag om info. En die hebbik gehad. Kachelkraan dus! Dank aan de meedenkers.
Groet, Peter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.