Ford focus: toerental

ik heb een ford focus en heb het probleem dat het net is of mijn gas blijft hangen, als ik de koppeling intrap gaat het toerental naar 2400 tot 2600 toeren en na enkele seconden valt deze terug naar zo'n 1000 toeren, er zijn al pakkingen van de inlaatspruitstuk vervangen maar niks, het zijn soms ook maar moment opnames. wie o wie weet wat het kan zijn.

petra81

Geplaatst door petra81 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

kaleido 1 (1660) PRO, 10 jaar geleden

Dus als ik het goed begrijp , draaidt de motor gewoon stationair en 1000 toeren en als je dan verder niets doet , behalve het koppelingspedaal intrappen , gaat het toerental vanzelf omhoog ? om vervolgens weer terug te zakken naar 1000 toeren.

petra81 (0), 10 jaar geleden

ja, als ik de auto start begint hij al met ruim 2000 toeren daarna zakt hij terug , tijdens het rijden en schakelen merk je dit ook want hij gaat meer toeren draaien en na het opschakelen zakt hij terug, als je stopt bij bv een stoplicht en je trapt de koppeling in is het net of je gas bijgeeft terwijl je stil staat, in een 30km zone hoef ik niet eens gas te geven de auto gaat vanzelf

kaleido 1 (1660) PRO, 10 jaar geleden

Gasklephuis is al gereinigd , en alles al gecontroleerd op valse lucht.

petra81 (0), 10 jaar geleden

is dat zo'n cilindervormig metalen ding, dan ja die is vernieuwd!

Fordrat (0) PRO, 10 jaar geleden

vacuumdarm tussen het inlaatspruitstuk gescheurd ( verduurd )

AMMulder (0), 10 jaar geleden

Is je uitlaat volledig gasdicht? Ik heb op dit moment exact hetzelfde probleem, het ontstond bij mij alleen heel plotseling nadat ik de middendemper had geprobeerd te demonteren om te lassen. Bleek dat door het sjorren aan de middendemper de gungum afdichting van vorige eigenaar/garage bij het flexibele was losgebroken en ik daar een joekel van een lek had.

Ik ga dit weekend de voorpijp/uitlaatspruitstuk vervangen en de midden en einddemper, als dit werkt(en past zie mijn topic) laat ik nog wel wat horen. Ik heb de nullastregelklep en de gasklep al gereinigd en al merk ik bij het rijden wel verschil is het toerental probleem niet weg gegaan.

grt Alexander

AMMulder (0), 10 jaar geleden

Uitlaat vervangen heeft bij mij wel een verbetering gebracht maar het is niet weggegaan. Ik open zo mijn eigen topic om verwarring te voorkomen.

AMMulder (0), 10 jaar geleden

Bij mij was het de temperatuursensor in de kop.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.