Ford Fiesta: traag teruglopende motor.

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1.6 Ti-VCT, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 120

hallo,

ik ben sinds juli 2016 eigenaar van een ford fiesta 1.6 Ti-Vct.
na mijn aankoop kwam ik erachter dat ik het met het schakelen steeds lang moet wachten om mijn koppeling weer los te laten om geen ''schok'' te krijgen. ook had ik last van een lichte schok bij gas geven (alsof ik het gaspedaal hard intrap) tijdens het rijden bij gas bijgeven een lichte schok en bij gas los een schok als de motor begint met teruglopen. verder vind ik het heel typisch dat als ik mij gas los laat en gelijk de koppeling intrap mijn motor wat in de toeren stijgt. dit kan ik verhelpen door even te wachten en dan pas mijn koppeling in te drukken. maar dat voelt onnatuurlijk lang.


hier ben ik voor terug gegaan naar de garage waar ik mijn auto heb gekocht maar ze zijden, na mijn auto op storingen te hebben uitgelezen, dat ik gewoon aan mijn auto moet wennen.
nog steeds geiriteerd door het probleem had ik het aan een collega van mij voorgelegd. die vond dat mijn auto een laag gasrespons had en die zij dat het misschien de luchtmassameter kon zijn. ik heb deze losgekopeld en ik voelde met rijden gelijk dat het soepeler reed. maar als ik de luchtmassameter er weer terug op deed kwam het probleem over de loop van een aantal kilometer weer terug. ik het dit een paar keer gedaan.

een probleem wat er later bijkwam was dat m'n motor soms bij het koppelen in zn 2 ontzettend begon te schokken waarna de auto plotseling weer soepel wegreed.
ik heb dit probleem opgezocht op internet en kwam uit bij een defecte/vervuilde luchtmassameter. hiermee ben ik naar de garage gegaan en die hebben mijn luchtmassameter vervangen.
nadat ik mijn auto ophaalde bij de garage dacht ik dat het probleem verholpen was maar het kwam weer langzaam terug. ook het schokken bij wegrijden in zn 2.

af en toe als een stukje heb gereden en ik laat mijn auto een half uur staan en ik ga dan weer rijden loopt de motor een paar kilometer heel soepel wat ik dan vooral merk is dat de motor bij gas los en het intrappen van de koppeling sneller begint in de toeren te dalen en ook sneller in de toeren daalt

nu 2 maanden na het vervangen van mij luchtmassameter weet ik niet wat ik mat dit probleem aanmoet. ik heb zelf weinig verstand van auto's maar iemand een oplossing weet kan ik het wel voorleggen bij de garage.

edit: bij vermogen staat 120 kw. dit is 120 pk

Fiesta1234

Geplaatst door Fiesta1234 , lid sinds 4 jaar geleden

1 Reactie

oldford PRO, 4 jaar geleden

Bijvoorbeeld valse lucht (lek slangetje of pakking) kan dit zelfde effect hebben.

Met uitlezen van de live data tijdens een proefrit zou je iets moeten kunnen zien.
Vooral de zogenaamde fuel trims zijn dan van belang.
Zeker als je de test herhaald met luchtmassa meter los.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.