Ford ford mondeo: traction controll

Bouwjaar: 1993

Hallo, heb hier al wat meer vragen gesteld en jullie hebben mij zeer goed geholpen.Ben sinds kort in het bezit van 1 ford mondeo 2.0 16v ghia uitvoering bouwjaar eind 1993 en heb hiervan geen instructie boekje.
Nu is mijn volgende vraag: ik heb op deze uitvoering de mogelijkheid om de traction controll te gebruiken en nu is mijn vraag wanneer kan ik hem gebruiken of kan ik hem continu gebruiken?

Met vriendelijke groeten,

Mat.

mat7519

Geplaatst door mat7519 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Fredo (0), 18 jaar geleden

Hey Mat,

Traction Control is te gebruiken wanneer je aandrijfwielen op verschillende ondergrond staan. Bijvoorbeeld met het rechtse wiel op natte bladeren en met het linkse wiel op de asfalt. Als in zo'n geval je traction control opstaat, zal je motor het koppel sturen naar dat wiel waar er het meeste grip te vinden is.
Het is echter wel gewoonlijk zo dat traction control alleen werkt bij het optrekken vanuit stilstand en niet bij hoge snelheden. Test het anders maar eens, met één wiel op vaste grond en het andere op kiezels of iets dergelijks. Als je in zo'n geval stevig optrekt en je traction control staat op, dan zou de wagen niet mogen doorslippen. Zonder traction control zullen de kiezeltjes in het rond vliegen!

Succes

mat7519 (0), 18 jaar geleden

Hallo Frederik,
bedankt voor jouw duidelijk antwoord.

Groetjes,
Mat

Niels8175 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ff aanvulling.Traction control gebruik je niet.
Je traction control werkt altijd,behalve als je het knopje indrukt,en je lampje brand,dan staat ie UIT!
En traction control werkt wel bij alle snelheden(denk maar aan aqua-planing)!

En hij neemt alleen gas terug,verder niet.Dus is nog het "oude" systeem.Tegenwoordig worden je wielen afgeremd,door je ABS pomp.
Dat doet dit systeem dus niet.

Niels

Fredo (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de aanvulling Niels. Maar bij de huidige wagens kan je je traction control toch wel af zetten? Ik ken iemand met een VW Golf V die dat eens voor me heeft gedemonstreerd, en dan merk je wel het verschil hoor!
Werkt traction control echt bij aqua planing? Dat wist ik niet. Bedankt

Frederik

mat7519 (0), 18 jaar geleden

Niels bedankt voor jouw goede toelichting en uitleg en ben al weer een stuk wijzer geworden.

Groetjes,
Mat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.