Ford Mondeo: Piepende alternatorriem

Bouwjaar: 1999

Hallo,
Sinds dat er nieuwe riemen geplaatst zijn piept deze van de alternatoraandrijving (denk dat het deze is)bij koudstart, eenmaal motor warm is het gepiep over. Is het mogelijk hier wat kopervet op te doen of zijn hier andere oplossingen voor? Spanning van de riem is goed.motor is een 1.8TD.
Alvast bedankt!

ad meetlat

Geplaatst door ad meetlat (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Fredo (0), 19 jaar geleden

Nee, vet zou ik hier zeker niet opdoen. Dat gepiep komt doordat de riem slipt, met vet erop te doen zal hij waarschijnlijk nog harder slippen, trouwens ik vraag me af of dat vet erop blijft. Maar wat voor riem heb je gemonteerd? Mijn ervaring leert dat Gates-riemen na een weekje al terug gaan slippen. Monteer er een van Ford zelf. Slipt hij dan nog, dan is het vermoedelijk de spanning van de riem zelf. Let er trouwens ook op dat de lagers van spanrol niet defect zijn. Deze kunnen ook voor gepiep zorgen. Succes

ad meetlat (0), 19 jaar geleden

Hoi Frederik,
De riem is van het merk Motorcraft, origineel Ford.Gemonteerd bij een Ford garage.De auto is nl. binnen geweest voor een 105.000 km. beurt.Hierbij is een nieuwe distributieset geplaatst en ook de v-riem vervangen. Zo te zien is de spanning van de riem goed. Zou het kwaad kunnen deze toch nog wat bij te spannen?

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

dit zou ik niet doen! hou de normale spanning aan die voor deze riem staat voorgeschreven..

dit ivb, met de levensduur! van de riem..


paul,

mb-man (0) PRO, 19 jaar geleden

als dit net bij de ford gebeurt is ga je toch terug , je hebt toch garantie op een reparatie

ad meetlat (0), 19 jaar geleden

Ja ik kan wel teruggaan naar Ford maar ik dacht dat dit misschien eenvoudig zelf op te lossen was. Het is natuurlijk niet zo erg want als de motor warm gedraaid is stopt het gepiep...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.