Ford Mondeo: Distributieriem geknapt

Bouwjaar: 1995

Deze Mondeo 1.8 TD heeft de distributieriem kapot.Alles weer hersteld en ook alles op tijd.Middels drie paspennen voor krukas, nokkenas en brandstofpomp alles op tijd gezet,maar niet direkt aanslaan.Na lang starten met een hoop rook wel aan de praat.

Onze conclusie is dat er toch iets niet op tijd staat.Met name de brandstofpomp, omdat hij vreselijk rookt.Heeft iemand een tip wat er evt. niet goed aan zou staan.Zitten er bv meer paspengaten in de pomp ofzo.We hebben nl. alles weer gechecked en alle paspennen kunnen we nagenoeg probleemloos weer door de daarvoor bestemde gaten schuiven.Toch is er iets niet goed zou je zeggen.

sambijman

Geplaatst door sambijman (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Niels8175 (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb je de pomp op ongeveer 11 uur gehad?
Je moet er nl mee oppassen,omdat je boor ook strak in je tandwiel gaat,en het dan lijkt dat ie op tijd staat.Het boortje van 6mm moet er ongeveer 5 tot 6cm in verdwijnen.

Succes

Niels

Postie (0) PRO, 18 jaar geleden

Hmm volgens mij is dit het oude type 18 diesel met het boortje in de poelie van de nokkenas.
Wat wel eens gebeurd is dat door het knappen van de distributieriem het nokkenas tandwiel nog even doordraait, en het spietje gebroken is van het flensje van de nokknastandwiel.
Dus boutje even los en het geheel demonteren en controleren.
Want als dit al niet goed staat.....

sambijman (0) PRO, 18 jaar geleden

Jongens bedankt voor de suggesties.Ben helemaal opnieuw begonnen.Heb de krukas op tijd gezet zoals beschreven middels de paspen.Toen al bleek dat ik de paspen van de pomppoelie niet zover kon doorvoeren als moest.Riemen eraf en alles weer opnieuw op tijd gezet en toen weer de riemen monteren.Alles klopte toen weer en ik denk dat ik de paspen van de pomppoelie inderdaad niet vergenoeg heb doorgedrukt.

Maar eind goed, algoed.

dupl-u-19852-5dd1492f81e02+goudvos (0), 18 jaar geleden

he sam volgens mijn ervaring zijn de kleppen krom,ik zelf ook dat geintje mee gemaakt bij een sierra 1,8td dat de riemen geknapt zijn en heb er nieuwe riemen op gelegd zowel nokkenas en brandstof pomp maar het mocht niet baten hij liep na lang starten maar hevig roken ,dus ik heb de kop er af gehaald maar mooi dat er6 van de 8kleppen krom waren en heb ertoen een andere motor in gezet,en toen liep die weer als een zonnetje ..mondeo motor blokken zijn het zelfde als sierra blokken allen de om bouw is anders van een mondeo gr gerko ..de goudvos..

sambijman (0) PRO, 18 jaar geleden

Ja Gerko, maar die kromme kleppen hebben we natuurlijk eerst vervangen...

Niels8175 (0) PRO, 18 jaar geleden

Haha.

Mooi dat het gelukt is Sam!
Hij start dus goed nu?

Niels

sambijman (0) PRO, 18 jaar geleden

Ja Niels, het was bij de eerste tik starten en goed rondlopen.Bedankt voor je suggestie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.