Ford Transit: Transit 2005 airco

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDCI 2.0

Wij hebben een camper op een Transit 125-350 chassis. De airco werkte niet meer en bleek leeg te zijn, na vulling blijkt de verdamper door te zweten. Echter draaien ook de koelventilatoren van radiateur en airco alleen op hoge snelheid. Volgens de airco specialist zit er tussen de 2 vinnen aan de binnenzijde van de radiateur een rond zwart blok welke vermoedelijk defect is. Vervanging kan alleen door de gehele module compleet met nieuwe vinnen voor een hoop geld. Ik heb het blok gedemonteerd en hier zitten 2 draad gewonden grote weerstanden in. Tussen deze weerstanden zit een metalen diode of dergelijke. Zover ik het kan beoordelen zat deze aan 1 zijde los. Dit metalen onderdeel meet van 2 zijden af door en maakt dus kortsluiting.

Wie kan me helpen aan een schema waaruit blijkt hoe dit blok werkt en welke onderdelen hierin zitten om te repareren.

V.G. Gerard

Hymer 522

Geplaatst door Hymer 522 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Postie (0) PRO, 13 jaar geleden

Dat ding wat jij een diode noemt, is een temperatuur zekering, deze hoort aan beide kanten vast te zitten. Gaan wel vaker stuk, demonteren en meenemen naar een elektronicawinkel en een nieuwe kopen en er tussen maken. Dan werkt het wel weer.

Hymer 522 (0), 13 jaar geleden

Super, dank voor het snelle antwoord. Deze temperatuur zekering is door oxidatie niet meer leesbaar. Mogelijk kan je me wat meer info hierover geven. En type of iets dergelijks. Je heb geen elektrich schema hiervan?.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.