Ford Transit 2010: transit 2.2 tdci loopt koud heel slecht

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 104

Beste mensen. We hebben hier een camper op basis van de Ford transit 2.2 tdci met een probleem dat we niet opgelost krijgen. Bij koude start komt er veel rook uit de uitlaat. Duidelijk onverbrande diesel op basis van de geur. Als er iets gas gegeven wordt gaat de motor zeer onregelmatig lopen. Zolang de motor koud is blijft deze roken en (zeer) slecht lopen. Eenmaal warm is er weinig te merken en loopt de motor goed en trekt goed. Inmiddels de inspuiters vervangen en geprogrammeerd, daarna de gloeipluggen vervangen en nagloeitijd gecontroleerd. Daarna de MAP sensor, EGR klep en EGR koeler schoongemaakt. Deze waren vervuild, maar niet dichtgekoekt oid. Inlaatspruitstuk is ook niet dichtgeslibt. Geen storingen gemeld in de ecu. accu overnacht los gehad voor reset. Het probleem blijft. Wie heeft een suggestie wat dit nog kan zijn, want wij staan nu even zonder ideeen

sunnyside

Geplaatst door sunnyside , lid sinds 13 jaar geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.