Ford Transit: Transit loopt slecht stationair na onderhoudsbeurt

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDCI 125 pk

Twee weken geleden heb ik mijn Transit naar de garage gebracht voor een APK en onderhoudsbeurt. De auto liep goed, nooit problemen gehad (km. stand is nu ca. 115.000).

Bij de onderhoudsbeurt zijn (naast olie verversen) de V-snaren en het brandstoffilter vervangen. Toen ik de auto weer ophaalde, liep deze stationair slecht.

Zodra je gas geeft, rijdt de auto gewoon goed, zonder inhouden, schokken of andere onregelmatigheden. Alleen stationair lijkt het alsof hij af en toe op drie cilinders loopt, het blok staat dan te schudden in zijn motorrubbers. Dit gebeurt zowel bij koude als warme motor, maar na een lange rit is het probleem wel duidelijk erger dan bij koude motor. Als je de auto een tijdje stationair laat draaien, loopt hij af en toe ineens een tijdje mooi, maar als je dan een keer gas geeft en het pedaal weer loslaat, begint hij weer slechter te lopen. Als ik maar een klein beetje gas geef (ca. 900-1000 toeren) is het probleem over en loopt hij alweer mooi. Het probleem treedt dus enkel op bij stationair draaien.

Volgens de garage zou het brandstoffilterhuis beschadigd kunnen zijn, waardoor hij bij stationair (dus bij lage brandstofdruk) een klein beetje lucht aanzuigt. Brandstoffilterhuis dus vervangen, maar probleem nog niet opgelost. De garage heeft eigenlijk geen idee meer wat het verder kan zijn, aangezien hij verder nergens aan gezeten heeft met de onderhoudsbeurt...

Onderhand ben ik ten einde raad...iemand ervaring met dit probleem?

Michiel4281

Geplaatst door Michiel4281 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

fordmannetje (0) PRO, 11 jaar geleden

uitlezen
zijn er foutcodes?

Postie (0) PRO, 11 jaar geleden

Laat de auto eens statinair draaien zet hem op de handrem en 1e versnelling. laat nu de koppeling een beetje opkomen, gaat ie dan wel mooi lopen dan is je vliegwiel defect...

kaleido 1 (1620) PRO, 11 jaar geleden

Hebben ze geen nieuwe software geladen toevallig , waardoor hij daardoor net iets anders loopt.
Vliegwiel is ook een optie.

Michiel4281 (0), 11 jaar geleden

Heb de auto laten uitlezen, geen foutcodes. Software-update o.i.d. heeft niet plaatsgevonden, het onderhoud is uitgevoerd bij een universele garage.

Heb zojuist de "vliegwieltest" gedaan, maar ook bij opkomen koppeling (zonder gas geven) loopt hij slecht. Als ik hem laat rollen zonder gas te geven, loopt hij ook onregelmatig. Pas als je gas gaat geven, loopt hij weer goed. Uit de onderhoudshistorie weet ik overigens dat het vliegwiel 3 jaar geleden bij ca. 75.000 km is vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.