Ford Mondeo: Trekhaak afdekplaat achterbumper

Bouwjaar: 2006

Het betreft hier een Mondeo Platinum, waar we een trekhaak met afneembare kogel voor hebben gemonteerd. Maar we hebben een afdekplaatje erbij besteld omdat er een groot gat in de bumper moet worden gemaakt voor de bevestiging van de kogel en de stekker. Omdat het een Platinum uitvoering betreft past dit niet. Heeft iemand dit al eens bij de hand gehad en kan mij vertellen hoe hij dit heeft opgelost?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (165) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Niels8175 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ach,shit.
Heb het zelf ook gehad de eerste keer.Je moet eerst de afdekplaat bestellen,en dan pasmaken op de bumper.
De afdekplaten zijn nl. anders,dan de 'gleuf' in de bumper.

Maar daar heb je nu niets aan denk ik.

niels

Siem Bijman (165) PRO, 18 jaar geleden

Jawel Niels, want de tekhaak zit er achter en het afdekplaatje hebben we ook (moet nog in de kleur gespoten worden), maar omdat de afdekplaat inderdaad anders is weten we niet hoe die gemonteerd zou moeten worden. Ik dacht dus dat er voor deze Platinum een ander afdekplaatje moest komen.Dus ik heb de klant even laten gaan om dit verder uit te zoeken.Er zit dus nog geen gat in de bumper.

Dus misschien kun je aangeven hoe en waar we de bumper moeten opensnijden om dit plaatje te kunnen bevestigen.

Niels8175 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dan heb je nog geluk Siem.

De auto terug halen,en dan gewoon de afdekplaat aftekenen op de bumper,en dan uit zagen..Daarna monteren.

Ik had helaas dat geluk niet..Ik had hem al uitgezaagd.:(

succes

Niels

Siem Bijman (165) PRO, 18 jaar geleden

Probleem eindelijk opgelost. We hadden een origineel plaatje besteld bij de dealer die ook de auto leverde. Volgens hen maar 1 soort leverbaar en hoe we ook redeneerden: het past gewoon niet. Toen via een grossier die beweerde dat een Brink gemonteerd kon worden zonder een zichtbaar gat in de bumper te zagen ten lange leste maar een Brink trekhaak besteld. En tot mijn stomme verbazing zit daar een goed passende afdekplaat bijgeleverd met een goede beschrijving. Hij past perfect!!. Dus in een volgend geval gewoon een Brink monteren en daar ook een afdekplaatje door laten leveren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.