Ford Focus: Trekhaakverlichting aansluiten

Bouwjaar: 2002

In mijn ford Focus 3 deurs (mei 2002) zit links achter in de kofferruimte één grijze connector voor de achterverlichting. Deze connector is ± 5 bij 2 cm. Bij de kabelset voor de trekhaak zit een blauw connector set van ± 3 bij 2 cm. Hiervoor zijn ook koppelstukken bijgeleverd van blauw naar grijs en deze grijze connectors zijn ± 2 bij 2 cm. Dit is alles wat bij de automaterialen handel en bij de Ford dealer verkrijgbaar is voor de Focus. Ik kreeg het advies om de connectors los te knippen en alles op de oude manier (knijpverbinding of solderen) aan te sluiten. Wat moet ik hiermee?

Martin7456

Geplaatst door Martin7456 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 19 jaar geleden

je kunt het best een orgineel aansluitset halen bij de ford dealer
dit is wel een kostbare set maar voldoet. jou Focus is uitgerust met een GEM module (regeleenheid voor diverse electronische componenten)als je de bedrading van de trekkaak op de conventionele manier aansluit is de kans aanwezig dat het GEM beschadigd/over belast wordt.met dure reparaties als gevolg
kies eieren voor je geld..succes..

Niels8175 (0) PRO, 19 jaar geleden

Nee,niet gaan knippen,en aansluiten met knijpverbinding of solderen.
Het setje moet gewoon passen,en anders heeft de ford dealer een verloopstekker voor de grijze stekker.
Inderdaad wat ruud zegt,je knipperlichten e/d werken via het GEM moduul,en kan overbelast raken.
Heeft de Ford dealer gezegd dat je het los kunt knippen?
Lijkt me sterk.

Niels

Martin7456 (0), 19 jaar geleden

de Ford dealer bij mij in de buurt heeft géén verloopstekkers hiervoor en inderdaad een monteur bij ford gaf mij dit advies. bij dit model kon het geen kwaad, bij nieuwere modelen wel

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 19 jaar geleden

ik zou geen risico nemen, goedkoop is duurkoop.

Martin7456 (0), 19 jaar geleden

Bedankt (Ruud en Niels) voor jullie reactie. Ik heb jullie raad opgevolgd en alles orgineel bij de Ford dealer laten inbouwen. Men heeft wel een kabelset moeten doorknippen en er een koppeling tussen moeten zetten (staat ook zo aangegeven in de handleiding van het orginele kabelset)dus het verhaal dat die verloopstekkers niet te krijgen zijn klopt wel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.