Ford Galaxy: Trillende remmen

Bouwjaar: 1999

Wie kan mij vertellen of het mogelijk is het remsysteem voor te veranderen? Kan met enige aanpassing het systeem van de nieuwe typen Galaxy worden aangebracht? Kan er wellicht een vw sharan of seat syteem op?

peterg8901

Geplaatst door peterg8901 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Wannes11926 (0), 18 jaar geleden

Ik weet niet of je de hele rem kan veranderen. Maar als je probleem trillende remmen is, kan het voldoende zijn de remschijven te laten polijsten. Wanneer polijsten niet meer kan, kan je de schrijven laten vervangen. Hetzelfde heb ik laten doen bij mijn escort. Hij remt nu weer zonder enige trilling in het stuur.

gr. Wannes

peterg8901 (0), 18 jaar geleden

Afdraairen op de auto is inderdaadhet beste, mits je zeker bent dat alle andere delen goed sporen. Na afdraaien ook nieuwe blokken plaatsen.

Peter

Santa (0), 18 jaar geleden

Polijsten is iets anders dan afdraaien, Wannes. Polijsten heeft ten doel om een oppervlak glad te maken. Bij het afdraaien van de schijven wordt er materiaal afgeschraapt met het oogmerk om evt. slingering in de remschijf te verminderen zodat je remmen niet meer voelbaar trillen. Je zult echter wel hetzelfde bedoelen. Peter, nieuwe schijven en blokken plaatsen lijkt mij voordeliger dan een compleet systeem ombouwen. Ik begrijp hieruit dat het voor jou een structureel probleem is? Hoeveel km. heb je met de schijven gereden? Heb je ze al vaker vervangen? Zijn de naven wel goed schoon? Zijn de wielmoeren met een momentsleutel vastgezet? Houd je de voet wel eens op het rempedaal na het remmen terwijl je stilstaat? Onlangs door dikke plassen gereden?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.