Ford Focus: Uitslaande meters dashboard

Bouwjaar: 2002

Als ik het contact afzet, gaan na een fractie van een seconde, zowel de temperatuur- als de brandstofniveauaanwijzing verticaal staan. Bij weer op contact zetten, nemen de meters de oorspronkelijke waarden (weer) aan. Bovendien knipperen de koplichten en displays van kilometerstand, en boordcomputer bij het terugvallen van het toerental naar stationair. Beide zaken schijnen met elkaar te maken te hebben. Wie weet de oorzaak ?

robert10078

Geplaatst door robert10078 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Spannings regelaar defect???

henkie4440 (0) PRO, 19 jaar geleden

Nieuwe Bougies aanbrengen klinkt raar maar toch is dit waar.En je moet de bedrading van de kopsensor verleggen die loopt als het goed is langs je bougie kabels dit kan hele rare reacties veroorzaken.Chek ook de accu goed.

robert10078 (0), 19 jaar geleden

De Ford dealer heeft de massacontacten schoongemaakt. Er schijnt vaker overgangsweerstand op te treden bij de Focus. Echter het probleem met de brandstof/temperatuurmeters was hier niet mee opgelost. Zij zouden er nog naar kijken, echter een paar dagen later was het probleem weg, en is sindsdien nog niet weer opgetreden. Misschien een tijdelijke storing in de auto-electronica, wat volgens de dealer wel vaker voorkomt bij moderne auto's nokvol electronica.

robert10078 (0), 18 jaar geleden

Nadat het probleem wederom optrad, en er een Ford electronica specialist naar gezocht had, bleek een kabeltje van de ´PTH sensor´ (temperatuuropnemer in de cilinderkop) restspanningsignalen op te pikken van de bougiekabels ?? Volgens de specialist kwam dit (zeer zeldzaam) wel eens voor. Kabeltje verlegd, probleem weg. Ik hoop alleen dat het dan ook weg blijft !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.