Ford MONDEO: Uitval motor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: RKF, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 85

Beste leden,
Vanmorgen viel de motor van m'n mondeo na een stukje snelweg uit, lichten bleven branden maar motor en stuurbekrachtiging werkte niet meer. Na een paar minuten kon ikk weer gewoon starten en was er niks meer aan de hand. Op de terugweg geen probleem meer gehad. Iemand een idee wat dit geweest kan zijn? Alvast bedankt.

Henk_66

Geplaatst door Henk_66 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

Wat is er uitgevallen. De ontsteking, en/of de brandstofvoorziening??
Uitlezen kan een oorzaak- code aangeven.

Henk_66 (0), 8 jaar geleden

Geen idee, alles stopte er gewoon mee, net alsof je de contactsleutel er uit had gehaald, maar zoals ik al zei daarna startte hij weer gewoon en was er niks aan de hand, motor liep gewoon netjes stationair en verder ook geen probleem meer gehad.

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

In die paar minuten dat de motor uit was, kon je toen wel starten maar sloeg de motor niet aan? (Dus startmotor draaide dan wel.)
Of werkte de startmotor niet?

Henk_66 (0), 8 jaar geleden

Startmotor is geen probleem, ook de brandstofpomp werkt gewoon (zoemtoon tijdens starten) Motor sloeg ook direct aan. daarna geen probleem meer.

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Toen je motor uitviel, liep deze toen stationair?
En heb je in die paar minuten ook echt geprobeerd om de motor te starten waarbij deze niet aan sloeg?
Indien beide ja, dan denk ik aan een verouderde krukas positiesensor die warm bij lage toeren een verkeerd signaal geeft.

Henk_66 (0), 8 jaar geleden

Beide vragen kan ik met nee beantwoorden, toen de motor uitviel kwam ik van de snelweg en moest dus terugschakelen, bij het nemen van een bocht viel de motor uit maar startte daarna wel weer gewoon.

Henk_66 (0), 8 jaar geleden

Heb wel m'n distributieriem nog niet zo lang geleden laten vervangen, misschien dat dat er mee te maken heeft, het probbleem is trouwens niet meer teruggekomen tot nu toe.

Henk_66 (0), 8 jaar geleden

Vreemd probleem, is niet meer teruggekomen dus onderwerp gesloten wat mij beterft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.