Ford Transit: Uitval tijdens rijden.

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Vandaag weg gereden op het werk. ( diesel )
Na 500 meter viel hij opeens uit van uit niets ( naderde een stoplicht )
Wilde opnieuw starten maar niks meer accu leeg.
Gelukkig via een scootmobiel accu over gestart. En de bus ging weer.
Thuis gekomen direct gemeten. 14.30 v met motor aan . Uitgezet gaf de accu 12.88 v aan
Liep langzaam terug tot 12.50 v en dat houdt de accu ook vast. Bij starten valt de accu terug tot 10.30 v en komt dan ook weer terug op.

Tijdje geleden was tot 2x toe de zekering 10 geklapt. Hierdoor kreeg ik geen lampjes op klokpaneel te zien zoals tank, olie, gloeispiraal, en kmteller werkte niet. Kan het met elkaar te maken hebben ???
Tevens heb ik ook al ruim jaar dat als ik rij met licht aan en gas geef dat ABS lampje aangaat dit gaat weer uit zodra gas loslaat of 1 snelheid rij. Wat ik begreep was / kon massa probleem zijn .

Vwenfiat

Geplaatst door Vwenfiat (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Heino4267 (200), 5 jaar geleden

Dan zou ik als eerste de massakabel tussen je motorblok (of versnellingsbak) en de carrosserie nakijken op slijtage en goed contact op de aansluitvlakken. Of er meteen eentje bij trekken van een redelijk dikke maar flexibele kabelsoort.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.