Ford Transit: uitvallen van de motor 2.0hdi (125pk)

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0hdi

Hallo allemaal ik heb een probleem met het stilvallen van de motor van een transit, de motor valt stil onder het rijden kan dan weer gestart worden, rijdt dan weer even goed en valt dan weer stil etc. er zit tussen het filter en de pomp een doorzichtig ding met een resetknop, deze moet dan weer gereset worden.

vraag 1; wat is dit voor resetknop en wat is de functie?

vraag 2; hoe kan ik het probleem oplossen?

ikzelf dacht in mijn "wijsheid"dat het brandstoffilter verstopt zit, als ik de wateraftap los draai bij stilstaande motor druppelt er wat uit geen straaltje.

of is dit te simpel gedacht?

de auto heeft ruim 2 ton op de teller.

alle tips en oplossingen zijn welkom, BVD Vr. Gr. Dirk

8226tr

Geplaatst door 8226tr (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

AutodiagnoseKennemerland (0) PRO, 8 jaar geleden

Bedoelt u dit?


indien ja, dit is de restrictie meter van het brandstoffilter.
Als deze zich in het rode gedeelte bevindt dient het brandstoffilter vervangen te worden.

De aftap die aan het onderzijde van het filter zit is inderdaad voor water aftap dat bij regulier onderhoud uitgevoerd moet worden. Echter zal het filter op den duur toch vervangen worden.
Bij hevig inhouden van een Ford Transit of elke andere diesel is het brandstof filter wat het eerst gecontroleerd dient te worden

leewoo (0), 8 jaar geleden

is inderdaad geen resetknop alleen voor indicatie zoals hier boven vermeld staat.
Laat 'm gelijk voor de zekerheid uitlezen, scheelt je weer een bezoekje aan de garage als het toch wat anders blijkt te zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.