Ford Mondeo: vacuum mondeo 18td 1998

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 18 td

Hallo,

Twee weken geleden is er iemand tegen onze mondeo (18td - 1997 - 310000km) gereden waardoor hij stuk is en niet meer kan hersteld worden. We hebben ons een andere gekocht. Eén jaartje jonger maar wel nog maar 140000km. Zo kunnen we weer een tijdje verder hoop ik. :)
Nu heb ik bij deze mondeo het probleem dat ik niet meer kan kiezen langs waar de binnenverluchting binnen blaast. Enkel nog naar de voorruit.
Ik heb al een beetje gezocht. Nu heb ik gemerkt dat ik geen vacuum meer naar de schakelaars op het dashboard heb. Ook niet aan de slangetje onder de motorkap dat bijvoorbeeld naar de luchtfilterhuis gaat... . Is mijn vacuümpomp stuk? Of kan het nog ergens anders aan liggen? Er is ook nog een stoort schakelaar helemaal recht bovenaan (bestuurderkant) onder de motorkap waar ook slangetjes zijn op aangesloten... .
Iemand raad?
Alvast bedankt.
Gr. Koen

vank

Geplaatst door vank (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

vank (0), 10 jaar geleden

ok, vacuum heb ik dus nog wel maar niet tot aan de schakelaar.
Is er nog ergens een onderbreking van het slangetje tussen het vertrek vanuit de motorruimte en de schakelaar in het dashboard?

Gr.
Koen

vank (0), 9 jaar geleden

Probleem gevonden.

jan5047 (0) PRO, 9 jaar geleden

En wat was het dan

vank (0), 9 jaar geleden

De "schakelaar" die de egr-klep bediend was lek.
Wanneer ik deze afgekoppeld had kreeg ik terug een heel klein beetje vacuüm aan de keuzenschakelaar. Maar te weinig.
Vanuit de motorruimte vertrekt er een vacuüm-darm naar het ventilatorhuis. Vanuit het ventilatorhuis vertrekt deze vacuüm-darm terug verder naar de keuzenschakelaar. Dit stukje darm zat verstopt.
Darmpje vervangen is werkt terug.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.