Ford Fiesta: valt uit en start daarna niet meer

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1 i

Hallo allemaal, een vriendin van mij heeft het probleem met haar fiesta dat ie af en toe stil valt. meestal op de snelweg en is daarna niet meer te starten. ANWB is er bij geweest en vertelde haar dat de carburateur vervangen moest worden, best vreemd als het om een injectiemotor gaat!! Nu komt ze bij mij langs, heb al wat dingen gelezen maar vroeg me af of meer mensen dit probleem kennen en me vast een beetje opweg kunnen helpen.
Alvast bedankt!

Niewold

Geplaatst door Niewold (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Art-52 (0), 14 jaar geleden

hoi S ,
Wat bedoel je precies met op de snelweg, onder het rijden of bij het verlaten van de autobaan bij een afrit, dus met gas loslaten.
Loopt hij wel constant op 4 cil ? Loopt hij stationair mooi ?Zijn alle bougie kabels o.k ?

frans

Niewold (0), 14 jaar geleden

Hallo Frans, mijn eigen probleem is nu dat ik de auto nog niet gezien heb...! Maar volgens haar merkt ze niets onder het rijden en stopt de motor er ineens mee bij constante snelheid. Ga morgen kijken en dan hopen dat ie er bij mij ook mee stopt om te zien wat er aan de hand is. Zal iig de stekkers en bekabeling en vacuumslangen nazien. Met het gasklephuis zelf kan volgens mij niet veel aan de hand zijn, denk ik. Heb niet zo gek veel ervaring met fordjes, vandaar mijn vraag.

Groeten Sander

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Is de motor onmiddellijk weer te starten of duurt het een poosje voor deze weer aanslaat?
In het laatste geval is de BDP-sensor (krukaspositie-sensor) de 1e verdachte, meestal zonder een foutcode.

Niewold (0), 14 jaar geleden

Volgens mij slaat hij inderdaad niet gelijk weer aan, ga zo kijken. Bedankt voor de tip.

Niewold (0), 14 jaar geleden

Zo, eindelijk heb ik het autootje gezien en helaas viel ie niet uit tijdens het rijden. Maar het eerste wat opviel was dat de bekabeling van een potmetertje aan de zijkant van het injectiehuis helemaal bloot lag. Door er wat aan te rommelen begon het toerental flink te schommelen. Nu een ander potmetertje (ivm mogelijke schade door kortsluiting) met knappe bedrading gemonteerd en de bdp-sensor schoongemaakt, deze was aardig vervuild. Nu maar kijken of de problemen wegblijven.

Bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.