Ford Focus: veer koppelingspedaal

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

de veer van het koppelingspedaal is gebroken. pedaal komt niet helemaal meer terug. nu heb ik een nieuwe veer gekocht.
hoe kan ik deze veer het beste monteren. bijvoorbeeld met een punttang of moet het pedaal worden uitgebouwd?? je kunt er namelijk erg rottig bij. het is een plastic pedaal, focus 2

alvast bedankt.

mvdkant

Geplaatst door mvdkant (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

was de veer kapot??of het plastic oogje waar ie ingehaakt moet worden,bij de meeste fords vroeger deed ik dit zo,eerst boven erin haken dan stuk ijzerdraad aan de andere kant van de veer haken paar werkhandschoenen aan extra eitje met spek eten dan met wat kracht trek je de veer naar het ander oog toe en werk je hem erin.

Doktor (0) PRO, 13 jaar geleden

@robby: ja dat waren tijden, maar dat systeem bestaat niet meer.

@mvdkant: ver eerst aan de achterzijden van pedalen steun haken, en dan met een tang en schroevendraaier in het pedaal haken, Ford heeft daar een stukje speciaal gereedschap voor.

Suc6

mvdkant (0), 13 jaar geleden

bedankt voor de antwoorden.

ik heb het veertje niet gemonteerd gekregen vanwege de vele ruimte onderin. ik dacht, pedaal zit met 4 bouten vast, ik haal het pedaal er even tussenuit. met moeite het pedaal eruit gehaald veer er tussen in en pedaal weer vast. maar wat een gekloot om het pedaal weer vast te zetten. ik ben de hele avond bezig geweest maar ben weer terug bij af. morgen avond ga ik het weer opnieuw proberen. het plastic (wat een meuk trouwens, plastic. waarom niet fatsoenlijk van metaal) busje dat door de metalen plaat gaat moet je centreren, 1/4 slag draaien, trekken en 1/4 slag terugdraaien. bovendien moet het pedaal tegen de veerkracht in bij bepaalde handelingen worden ingedrukt terwijl je maar 1 hand hebt om te werken. de andere hand is voor je lamp. hierdoor en de krappe ruimte waar je dit werk moet doen, is dit ronde stuk plastic beschadigd. hopend dat het morgen lukt en anders naar de dealer (leergeld om er voortaan vanaf te blijven :). maar wat een waardeloze flutconstructie is dit.

heeft iemand voor mij een tip om morgenavond toch een geslaagde reparatie te kunnen uitvoeren.

groet,
martin.

mvdkant (0), 13 jaar geleden

het werkt weer!!

Phil8942 (0), 13 jaar geleden

Ik zit ook met een gebroken koppelingsveer. Als ik onder de pedalen kijken zie ik op het pedaal een soort inham met smeer erop, dus dat zal de pedaalkant zijn waar de veer op moet. Maar waar moet het andere uiteinde precies ingehaakt worden? Kan iemand het beschrijven? Of als het kan een foto van een koppeling met veer? Zou erg behulpzaam zijn, bij voorbaat dank!
En mvdkant: hoe heb je het uiteindelijk precies opgelost gekregen?!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.