Ford Fiesta: Verhoogd stationair toerental

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Sinds enige tijd loopt de auto zo nu en dan stationair met een (te) hoog toerental (+/-) 1200 tpm. Soms gaat dit spontaan over en soms ontstaat het spontaan. Motor afzetten en opnieuw starten biedt soms soelaas. Wie weet wat dit kan zijn?

pha

Geplaatst door pha (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Kan een klemmende stationair regelklep zijn, of valse lucht in het inlaat-traject of een koelwater temperatuur sensor die verkeerd aan geeft.
Kontroleer alle slangen en slangetjes op en aan het inlaatspruitstuk op lekkage, scheurtjes e.d.

Zoek de koelwater temperatuur sensor voor de motor-ecu. Tik zachtjes met het uiteinde van b.v. een schroevendraaier op de sensor en de bedrading.
Gaat de motor op eens sneller lopen? Dan zit daar een probleem.

pha (0), 14 jaar geleden

Beetje erg late reactie. Het probleem was een hele tijd weg dus ik heb er verder geen aandacht meer aan besteed. Maar helaas... Het is weer terug. Ik heb gelezen dat het probleem mogelijk in een de temeperatuursensor zit. Waar kan ik die vinden en hoe ziet ie er uit...

Verder valt mij op dat het relais van de airco (indien ingeschakeld) de hele tijd klikt. Ik lees (vaak) dat dit normaal is maar hoe vaak mag ie klikken... D.w.z. aan en uitschakelt. Ik ben er niet gerust op...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.