Ford Scorpio: verhoogd toerental onder rijden en zagend stationair

Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 benz

Hallo techneuten,

Ik heb een vreemd probleem waarvan ik de oplossing zo snel niet vind. Na het reinigen van het gasklephuis en de stappenmotor, doet dit probleem zich voor.
Wanneer ik rijd en trap de koppeling in, blijft de motor consequent +/- 1500 tpm maken. Wanneer ik vervolgens volledig stil sta, zakt deze pas terug naar 1000 tpm en begint dan te zagen.

Wat inmiddels al gebeurd is:

nieuwe pakkkingen, meerdere stappenmotereon van de sloop (1tje van een nieuwere ford ka), welke exact dezelfde symtomen vertonen. Alle slangetjes zouden gecontroleerd zijn door garage, alsmede uitgelezen zonder storingen. EGR klep zou ook werken.

Kan het ondanks dat toch de stappenmotor zijn, of zijn er andere suggesties?

Met vriendelijke groet,

Geers

Geers88

Geplaatst door Geers88 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Scorpio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Koen van Hees (0), 15 jaar geleden

Heb je dit al opgelost en zoja hoe?
ben ook bezig met mijn stappenmotor te vervangen,maar volgens de automaterialenspecalist moet je wel degelijk de goede monteren.
Dus niet van een Ka.
Heb op mijn escort er een gemonteerd van een galaxie 2.0,maar die werkte niet.

Groet,
Koen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Scorpio of stel zelf een nieuwe vraag.