Ford Focus 2005: verlichting brand niet stabiel

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: HWDA, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 74

De verlichting van mijn Focus doet vreemd, tot 50km/u gaat het goed en rond de 50km/u gaat de verlichting van fel naar minder fel branden in een vast ritme die niet met het toerental mee omhoog gaat. Stationair is er niets aan de hand en blijft de verlichting stabiel branden. De stekkertjes van de automatische hoogte instelling losgemaakt maar bleek niet de oplossing te zijn. Eveneens brand al jaren bij en en ontij het accu laadstroom led, dynamo is gecontroleerd en getest en goed bevonden en al brand het laadstroom led dagen achtereen de accu blijft op spanning. Is dit een massa probleem waar de focus zo af en toe mee kampt?

LeenK

Geplaatst door LeenK (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1610) PRO, 1 jaar geleden

Ford heeft een apart laadstroomcontrole systeem , ik zou dit eens laten controleren .

Heino4267 (225), 1 jaar geleden

Wat enorm zou helpen voor de diagnose is dat je een Voltmeter aansluit (bv. op het sigarettenaansteker stopcontact) en die tijdens het rijden in de gaten houdt.
Met motor uit zou de accuspanning 12 Volt of hoger moeten zijn en rijdend in elk geval 14 Volt, liefst 14,4 Volt. Dit zijn waarden voor een normale Lood-accu, ik weet niet welk type accu jij in je Focus hebt zitten.

LeenK (0), 1 jaar geleden

Ik zal eens met een multimeter gaan meten en het hier vermelden

LeenK (0), 1 jaar geleden

Gecontroleerd en na het starten begon ik een op en neergaand geluid op te merken, de multimeter waarde ging van 14.86 naar 15.01 volt op en neer. De massa naast de zekeringkast zat iet wat los en heb ik losgehaald en schoongemaakt, daarna stabiel op 14.86v en bij 2000 toeren 15v, tijdens het rijden veel meer lichtopbrengst dan anders, het lijkt nu opgelost. Alleen het smart laad systeem led blijft branden, de connector op de dynamo wellicht? De snelheidsmeter valt soms ook uit en dan krijg je een kermis van lampjes maar de motor blijft dan zonder stotteren netjes lopen, CC valt dan ook uit. ik hoop dat dit hiermee ook is opgelost.

JGC (35), 1 jaar geleden

15V is wel behoorlijk hoog lijkt me?

LeenK (0), 1 jaar geleden

Het schijnt dat deze laadspanning normaal is bij een focus met het smart laad systeem

kaleido 1 (1610) PRO, 1 jaar geleden

Dat klopt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.