Ford Focus: Verlichting instrumenten knippert

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine

We hebben een vreemd probleem met deze Focus 2 fase 2 van 2010.
Zodra de verlichting word ingeschakeld gaat de verlichting in het instrumentarium (tellerbak) knipperen. Zowel achter de tellers als het (grote) informatie display knipperen.
Met de verlichting uit (dan is de tellerbak nog steeds gewoon verlicht) is het knipperen niet aanwezig.

Als de dimfunctie van de interieurverlichting in de hoogste stand staat is het knipperen minimaal. Staat de dimfunctie in de laagste (zwakste) stand dan is het knipperen heel erg aanwezig, op zowel de tellers als het informatie display.

ALLEEN het instrumentarium knippert, de rest van de knoppen op het dashboard niet. Deze reageren wel mee met de dimmer, maar knipperen niet! Ook de "sfeerverlichting" in de hemel knipperen niet mee.

Af en toe blijft ook de LED van de startonderbreker knipperen. Normaal gaat deze uit zodra de auto van het slot gaat. Af en toe blijft deze kortstondig snel knipperen om vervolgens over te gaan in een soort knippercode; Uit - 4x knipperen - kort uit - 1x knipperen - Uit - 4x knipperen - kort uit, enz.
Na ongeveer 3 minuten knippert de LED nog een keer 3x en gaat vervolgens helemaal uit.
Dit komt op ongeveer 1 op de 15 starts voor.

De auto heeft verder geen problemen, accu is recent vervangen voor een wat sterkere dan standaard.

Uitlezen geeft verder geen codes.

Waar moeten we gaan zoeken?

JPS_Tuningshop

Geplaatst door JPS_Tuningshop (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Siem Bijman (170) PRO, 8 jaar geleden

Begin als eerste eens de massa te meten van de verlichting, want daar moet het probleem in zitten. De schakelaar is dan verdachte nummer 1.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.