Ford Mondeo: verminderde verlichting

Bouwjaar: 2001

mondeo TDDI
bij een constante snelheid van +/- 120 kmh lijkt het soms of de lichten van mijn wagen plots minder fel gaan branden; airco was niet ingeschakeld; kan dit een probleem zijn dat afkomstig is van de spanningsregelaar?

lost crusader

Geplaatst door lost crusader (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Paulus8636 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoi,
Is al eerder een topic over geweest. Heeft te maken met smart-charging. Direct na de start wordt er met een hogere spanning geladen dan normaal (bijna 15V) om de accu snel geladen te krijgen. Na een tijdje gaat de laadspanning een stukje terug om slijtage van de accu te beperken. De regelspanning is dus niet constant en dit kun je zien in de verlichtingssterkte van de lampen. Dit verschil is maar heel klein. Als het duidelijk waarneembaar is, kan de accu aan z'n eind zijn.
Groeten,
Paul

lost crusader (0), 19 jaar geleden

was op dat moment al enkele uren aan het rijden , dus dat zal het waarschijnlijk niet zijn, en met de accu heb ik verder nog geen problemen gehad, ook niet met de koude van de afgelopen tijd

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.