Ford Mondeo: Vermogens verlies helling op

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16V (115pk)

Ik heb een probleem ontdekt met mijn auto, onderweg naar Turkije ben ik erachter gekomen dat mijn auto wanneer hij een helling op rijdt het vermogen drastisch verliest. Indien ik 130 km/u rij zakt de snelheid naar 90 en soms wel 80 km/u, na het terug schakelen naar zijn 4e versnelling pakt hij nog steeds geen snelheid. pas als ik naar z'n 3 terug ga dan pakt het pas snelheid, maar na doorschakelen zakt het weer. Ik heb alle mogelijke problemen laten onderzoeken.

Uitlaat los gehaald
Luchtfilter los
bougies
Koppeling gecontroleerd (was al nieuw)
Benzine druk
EGR sensor
Uitgelezen

Toen ik terug was in NL ben ik naar de garage gegaan, alleen hier hebben ze nog steeds niks kunnen vinden. Hier in Nederland merk je weinig, omdat het hier plat is geen hellingen e.d.. Wat ik wel merk bij het optrekken dat hij niet de volledige kracht levert, verbruik is hoger 9,3 - 100km (normaal 8,0 - 100km) en bij het stationair draaien heel lichte correctie vanaf de motor die bijna niet merkbaar is.

Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn??

Opties wat ik recht en links heb gevraagd dat ik heb gekregen is o.a. luchtmassameter en de lucht inlaat bij mijn kleppen. Iemand ook ooit deze probleem gehad en wellicht kunnen oplossen.

os61ts

Geplaatst door os61ts (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

os61ts (0), 12 jaar geleden

Is er dan niemand die enig idee heeft?????

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.