Ford Mondeo: vois control en bluetooth

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 140 pk

ik heb een mondeo gekocht met bijna alle optie's .
er zit een groot navigatie scherm in met touch screen .
alleen de voice kontrol zit er niet op en bluetooth is niet beschikbaar volgens het displai.
weet toevallig iemand of dit te realizeren is .
door middel van een andere kolomschakelaar en de parameters om te laten zetten bij de ford garage.
al vast vriendelijk bedankt
jan scholten

HENDRIK1

Geplaatst door HENDRIK1 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Postie (0) PRO, 12 jaar geleden

Volgens mij is dit niet te realiseren, moet er zowiso een ander bluetoothmoduul geplaatst worden, maar ik denk dat die bedrading ontbreekt.

Doktor (0) PRO, 12 jaar geleden

werkt alleen als er boven/achter het dashboardkastje de stekker voor het originele bluetooth moddul aanwezig is, en dan moet je dus nog een origineel bluetoothmoduul erbij kopen, een schakelaar en parameters laten cofigureren.

Suc6

Postie (0) PRO, 12 jaar geleden

Maar dan zit je microfoon er toch ook niet??

Doktor (0) PRO, 12 jaar geleden

Klopt postie, die moet je er ook nog bij doen, vergeten.....

jopiekees (0) PRO, 12 jaar geleden

Is het GEM niet anders bij een auto waar bluetooth niet in zit? Ook al zit de stekker op de goede plek? Snapt het CANbus dan wel wat een voice control module is?

JW1982 (0), 12 jaar geleden

De bluetooth/voicecontrol module wordt gewoon herkend. hiervoor hoeft niets geprogrammeerd te worden. Als de module aangesloten is wordt het bluetooth menu automatisch in de radio vrijgegeven. De vraag is alleen of de bedrading in de auto is voorbereid. Als dit het geval is hoef je alleen maar de module, microfoon en bediening voor de voicecontrol aan te sluiten. Als de bedrading er niet ligt zal deze ook nog gelegd moeten worden. De meeste dealers zullen zeggen dat achteraf inbouwen niet kan dit is echter niet waar. Voor de meeste modellen leverd Ford zelfs een set om de bluetooth/voicecontrol achteraf in te bouwen. Deze sets kosten ongeveer €400,- (dit is goedkoper als losse onderdelen) Het kan alleen voorkomen als je een module plaatst die nieuwer is als de radio dat de module niet (goed) werkt. Dit is meestal met een software update van de radio op te lossen.

Ik heb zelf in mijn Focus 2 uit 2005 alles achteraf ingebouwd. Ik heb in mijn auto een nieuwe (2011) originele radio uit het facelift model. In mijn auto was de bedrading voor de bluetooth niet aanwezig. Ik heb alle onderdelen inclusief de complete interieur bedrading uit een sloopauto (2010 focus) gehaald. Nadat alles in mijn auto was aangesloten werkte het systeem meteen. Als je alles uit een sloopauto kan halen ben je een stuk goedkoper uit als dat je de onderdelen bij de dealer koopt.

jopiekees (0) PRO, 12 jaar geleden

Dag JW1982,

Focus is geheel anders dan een Mondeo. Om te beginnen werkt Mondeo met een Central Car Configuration. Dat wil zeggen dat de bodycomputer (bijna) volledig te programmeren is. Echter, deze bodycomputer is van af fabriek op deze auto aangepast volgens ASBUILT-data. Dat wil weer zeggen dat de bodycomputer enkel en alleen kan doen wat er van hem verwacht wordt. Als er vanaf fabriek dus geen bluetooth op zit, wordt het lastig om het achteraf aan de praat te krijgen.

Bij een focus ligt dat heel anders, die heeft als het ware een veredelde zekeringkast, daar zitten de meeste aansluitingen al in en meestal kun je systemen achteraf activeren met een simpel relais of zekering. Hier hoef je niks in te leren.

JW1982 (0), 12 jaar geleden

De Focus zit dan wel anders in elkaar als de mondeo maar mijns inziens heeft dit niets met de bluetooth module te maken. de bluetooth module wordt via CAN-bus door de radio aangestuurd. Ik heb zelf een 6000CD uit een 2011 S-max. Deze radio is identiek aan de 6000CD in de 2011 Mondeo. Deze radio werkt in mijn Focus perfect samen met de bluetooth module en het display in de tellerunit. De bluetooth modules van de Mondeo en Focus zijn ook gewoon identiek.

Als je gaat zoeken op internet zijn er ook genoeg gevallen te vinden waarbij achteraf de module in een mondeo is geplaatst. Zelfs als de bedrading niet aanwezig is is het toch mogelijk met de accesoire kabelboom van de Focus. Ik heb zelf een tijdje geleden een complete set uit een sloopauto (Focus 2008) gehaald en deze verkocht aan iemand met een 2010 mondeo. Het enige probleem was dat bedienen via het convers+ scherm niet goed werkte. Na een software update was dit opgelost en werkte alles goed.

jopiekees (0) PRO, 12 jaar geleden

Hmmm, klinkt interessant. De componenten kunnen wel hetzelfde zijn maar de bodycomputer bepaalt wie er spanning en/of communicatie krijgt en wanneer. Na jou verhaal zou ik denken dat de configuratie in de bodycomputer aangepast is, of dat de optie sowieso al aanwezig was. Convers+ display met haperingen is trouwens een bekend probleem, daar zijn inderdaad update's voor.

Mvg.

HENDRIK1 (0), 12 jaar geleden

goede avond . ik heb alle componenten gemonteerd . de bedrading ligt namelijk al in de auto .
ik div. parameters laten aan passen . en een module uit engeland laten komen .
krijg alles te zien in het beeld scherm , en de auto praat . alleen de microfoon reageert niet .
ik denk dat ik de module nog moet onlaten progameren met mijn chassis nr.
het was vande week al te laat dus ze hadden geen tijd meer .
weet iemand toevallig een adres waar ik zelf soft ware kan bestellen zodat ik zelf de parameters kan aanpassen .
want ik wil ook nog een camera monteren ivm achteruit rijden . heb bij de ford gezien dat je die namelijk ook in kan stellen .
want bij deze donkere achter ramen zie je s'avond niets tijdens het achter uit rijden .

jopiekees (0) PRO, 12 jaar geleden

Zelf software bestellen lijkt me lastig, ik zou het gewoon installeren en laten inleren door een Ford dealer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.