Ford Transit: vermogensverlies en afslaan

Bouwjaar: 2003

Hallo,ik heb het volgende probleem met een transit 260s 125pk tdci bj. 5/2003 de auto slaat alleen af als je hem na een tijd gereden te hebben opnieuw start,(ong.30 minuten laten staan) en weg rijdt,dan valt de motor ongeveer na 300meter uit en moet je vervolgens een of minuut of 5 wachten en dan slaat hij wel weer aan,je kunt dan ongeveer weer 300meter rijden en slaat weer af enz.enz.(dtc 1211 en 0251)Ik heb div.delen al vervangen verstuivers, brandstoffilter/huis,pomp,enz. Heb met datalogger div senoren bekeken tijdens rijden en de brandstofdruk valt ineens uit terwijl andere sensoren het eerst nog goed doen en later ook wegvallen (kettingreactie)
Hotline hierover ook al een aantal malen gebeld,maar zonder resultaat,wie weet raad??????

Peter8809

Geplaatst door Peter8809 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

yoshi (0) PRO, 18 jaar geleden

Vraag is of het wegvallen van de brandstofdruk de oorzaak is van het probleem of een gevolg. Wat gebeurt er met MFDES in datalogger als de motor stilvalt? Gaat die ineens op '0' of blijft die op z'n normale waarde? Die P0251 komt mij bekend voor, maar ik weet niet wat de betekenis is. Er zijn wel problemen geweest met de brandstofdruksensor en de stekker van die sensor. Wat ook soms voorkomt is de IMV-klep die niet goed meer werkt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.