Ford Transit Connect: verstuiver problemen P1201, P1202, P1203, P1204

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,8 TDCI 66

Ik heb de auto 3,5 jaar en ben nu 8 x zo maar midden onder het rijden stil komen te staan.
Foutcodes P1201, P1202, P1203, P1204.
Dealer heeft kabelboom vervangen en een ander keer en klem bij de 3de verstuiver vastgezet.
Het probleem brengt me in levensgevaarlijke situaties en treedt dus steeds onverwacht op. Bij mij onder steeds verschillende omstandigheden: met constant 50 op een saaie weg in de bebouwde kom, met 140 op de snelweg, bij het optrekken na een bocht, bij het invoegen. Wel allemaal levensgevaarlijk.
Dealer zei de laatste keer dat het niet meer onder garantie gerepareerd kan worden, maar ik hield vol dat de auto nooit goed gelopen heeft - stottert regelmatig - en dat het niet uitmaakt of de 2,3de of 4de verstuiver de problemen veroorzaken.
Wat schetst mijn verbazing: wordt ik net gebeld door een collega ondernemer uit een buurdorp: hij zag mijn auto bij de dealer staan en wilde weten wat er bij mij aan de hand is. Blijkt hij precies dezelfde problemen te hebben. (Alleen bij hem gebeurt het altijd op de snelweg en hij kan onder het rijden contact uit/aan zetten en de motor doet het weer. Ik moet 5-40 minuten wachten voordat de motor reageert - irritant.
En de chef werkplaats iedere keer tegen ieder van ons zeggen dat zulke problemen niet bekend zijn. Ha Ha - als het niet zo droevig zou zijn.
Wie heeft nog meer deze problemen?
Wie weet een oplossing?

Birgitflug

Geplaatst door Birgitflug (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

johndoornbosch (0) PRO, 10 jaar geleden

Het lijkt op een voedingsrelais probleem aangezien alle verstuivers uitvallen.


Gr John

Birgitflug (0), 10 jaar geleden

Ja, dat heeft de eerste (duitse) garage ook gezegd. Maar wat kan ik doen zodat ik eindelijk een goed rijdende auto heb. De garantie is over en het probleem blijft. De foutcodes treden overigens achterelkaar op, niet tegelijk. Ik kom ca 1 x per half jaar stil te staan

primera p11 (0), 10 jaar geleden

Als je de klacht gemeld hebt tijdens de garantie en het is niet naar behoren opgelost blijft de garantie van kracht.
Overigens zijn verstuiverklachten bij die TDCI motoren net zo normaal als dat je er diesel ingooit,ze hebben dat bij geen enkel model onder controle gekregen.

Fordrat (0) PRO, 10 jaar geleden

probeer eens waneer het zich nog eens voordoet onmiddellijk de stekker van de egrklep los te doen , deze geven soms rare problemen zonder daarbij een foutcode van de egr zelf te hebben

Highway (115) PRO, 10 jaar geleden

@fordrat. De TS is een vrouw met een kookbedrijf (zie haar website). Je moet wel duidelijk aangeven en waar de stekker zit en de vraag is of ze het dan nog kan losmaken. De stekkers zijn vaak voor ons vakmensen niet altijd makkelijk los te krijgen.

Ik onderschat de TS niet, maar ik denk dat ze achter haar oren krabt als jij zegt EGR.

Birgitflug (0), 10 jaar geleden

Iedereen hartelijk dank en inderdaad krab, krab.
Ben wel handig. Valt het uit te leggen waar de stekker zit?
aan de andere kant: moet ik niet mijn poot stijf houden en erop staan dat de dealer het probleem oplost? (nog onder de garantie)?
PrimeraP11 kan ik ergens bewijs vinden dat deze problemen bij de TDI net zo vaak optreden als mensen aan de pomp staan ;))
Want de dealer probeert steeds te beweren dat dit een uniek probleem van mij is en dat ze de grootst mogelijke coulance in acht nemen als ze weer eens een reparatie uitvoeren.

primera p11 (0), 10 jaar geleden

Het is geen uniek probleem,al sinds de TDDI en de latere TDCI's staan deze motoren bekend om verstuiver en brandstofpomp problemen.
Dus als de dealer dat zegt heeft tie al die jaren onder een steen gelegen.
Nogmaals ,als je dit probleem al had tijdens de garantie en het is zoals blijkt niet naar behoren opgelost moet de dealer het alsnog kosteloos oplossen.
Ga dus dan niet zelf overal aanzitten en claim garantie bij dealer.
probleem is niet/nooit opgelost geweest.
Laat je niet afschepen met allerlei kul verhalen,verstuivers en aanverwante onderdelen lopen maar zo in de duizenden euro's.
En het kan best de EGR zijn of de voedingsrail,maar dat is voor rekening van de dealer.
Hij is tenslotte kundig en heeft de juiste tools en ook nog een helpdesk en database tot zijn beschikking om dit naar behoren op te lossen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.