Ford KUGA 2019: vervelend bandengeluid

Bouwjaar: 2019, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: M8MD, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 110

Ik heb sinds kort een nieuwe Kuga met na de overdracht een stevige onbalans en een erg storend bandengeluid (rommelend) de onbalans is vanzelfsprekend is verholpen.
Daarna wederom onbalans en nog steeds een erg storend (rommelend) bandengeluid en de 4 seizoenen banden vervangen door Michelin primacy 4 opnieuw gebalanceerd. Onbalans was weg, bij koude banden soms even onbalans maar dat gerommel blijft. Het is op zich een stille auto waardoor andere geluiden mogelijk beter hoorbaar zijn. In mijn 55 jaar autorijden met 20 verschillende auto's heb ik een dergelijk geluid niet meegemaakt. Ik ken en herken bandengeluid van zowel zomer als winterbanden maar dit is sterk afwijkend.
De garage is van mening dat dit niet afwijkend is, vind ik overigens wel voor 39K auto! Kan iemand hier wat zinnigs over zeggen?

xcase15

Geplaatst door xcase15 , lid sinds 1 jaar geleden

7 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Vraag eens of je met een andere kuga , zelfde uitvoering , mag rijden om te vergelijken .
Wat voor auto reed je voor de kuga ?

xcase15, 1 jaar geleden

Hoi kaleido, in de auto waarmee ik proefgereden heb was dit niet hoorbaar. Het gewone bandengeluid, dit brommende fladderige geluid is irritant en nieuw voor mij. Die andere auto had andere banden dan de huidige Primacy 4 235/55 R17 105V maar op de 4 seizoenen band Goodyear Vector 4 seasons gen2, die ik heb laten vervangen, was het ook sterk aanwezig. Op diverse forums waar meestal wel kritische commentaren worden gegeven kom ik dit niet tegen. Ben een brief aan het opstellen voor mijn garage.

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Als het niet hoorbaar was in de auto waarmee is proefgereden en deze auto wel , zou ik ook denken er is iets mis , zit er bv. geen bodemplaat of afdekkap onder de auto los , dit kan ook gaan resoneren in de rijwind.

xcase15, 1 jaar geleden

Dank je kaleido, ik heb iets dergelijks ook in mijn klachten mail naar de garage verwoord.

Heino4267, 1 jaar geleden

Of je banden zijn gecupt, vraag daar eens naar bij de garage, zij kunnen dat meteen zien aan het profiel.
Gecupte banden veroorzaken ook een rommelend geluid, voonamelijk bij lage snelheden.

xcase15, 1 jaar geleden

Bedankt Heino voor je opmerking, maar ik heb de auto slechts 3 maanden met 3000 km op de teller, dan kan er geen spreke zijn van cuppen. Ik heb in mijn mail naar de garage wel voorgesteld om een erg goede bandenleverancier er naar te laten kijken of er misschien sprake is van een hoogteslag oid. Blijft mi niet conform!

ferdinand, 1 jaar geleden

Ik denk dat het wat anders is.Michelin banden hoor je bijna niet.Nog geruislozer zijn Pirellis.Ik ga voor Kaleido.Laten zij het maar onderzoeken en anders een andere auto.
Ferry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Kuga of stel zelf een nieuwe vraag.