Ford KUGA: storingen instrumentenpaneel etc.

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: M8MA, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 110

Regelmatige, onvoorspelbare gelijktijdige uitval van de volgende systemen:
1. Instrumentenpaneel (dashboard)
2. Info- en entertainment display, incl. audio- en navigatiesysteem
3. Airco-systeem
4. Achteruit rij camera
5. achterklep gaat niet open met drukknopbediening in achterklep, afstandsbediening of schakelaar
in frontpaneel
6. elektrische aansluiting caravan werkt niet

De opsomming is niet limitatief. De richtingaanwijzers werken wel, maar de akoestische signalering ontbreekt; het is mogelijk, dat er nog meer functies weigeren die ik niet heb geconstateerd.
De storingen treden in het algemeen gelijktijdig op. Een enkele keer treedt een storing zelfstandig op, maar wordt kort daarna gevolgd door de overige storingen.
Mijn indruk is, dat de problemen starten bij het openen van de achterklep. Als dat goed werkt, werkt alles goed. Gaat de klep niet open, dan werkt de rest meestal ook niet.
Soms gaat het goed, als de achterklep alsnog kan worden geopend met de schakelaar in het frontpaneel.
Als dat niet lukt, blijft alles zwart. Storingen treden meestal op bij stilstand van de wagen, maar soms ook zowel in- als uitschakelen van de systemen tijdens rijden.
De wagen kan gewoon rijden; remlichten, ri-aanwijzers werken (zonder geluid)

Qperus

Geplaatst door Qperus , lid sinds 1 jaar geleden

3 Reacties

Heino4267, 1 jaar geleden

Tja, dan heb je ergens een probleem in de spanningsvoorziening.
Maar zie dat eens te vinden.

Ik denk dat je moet beginnen met het uitlezen van de computer met Ford-gelijkwaardige uitleesapparatuur. Laat evt. eerst de aanwezige codes wissen en rij direct nadat de verschijnselen zich voordoen weer voor uitlezen naar hetzelfde adres. Dan heb je de meeste kans om de oorzaak "te vangen". Laat ze ook eens kijken naar de opbrengst van de dynamo (dus de hoogte van de accuspanning) op het moment dat de uitval optreedt.

Qperus, 1 jaar geleden

Dag Heino,
Dank voor je reactie. Nog wat details: Ik ben een volstrekte leek. Was in Frankrijk met caravan toen de problemen optraden. Dacht toen aan accu-problemen. Heb de (zware) volgeladen accu van mijn mover parallel geschakeld, toen de storing aanwezig was. Geen enkel effect. Wagen naar Ford-garage gebracht. (storing was weg) Systeem uitgelezen en (deels?) geupdated. € 200,= lichter. Storing na twee dagen terug. Weer naar Ford garage, toen met storing. Schrokken zich de blubber. Na 2 dagen in garage mededeling, dat zij niets konden vinden en dat nader onderzoek 1 week zou kosten.(geen factuur, toch netjes)
Wagen teruggehaald en (i.v.m. gebrek aan caravanaansluiting bij storing) gerepatrieerd naar Nederland. Is nog onderweg. Ga in elk geval jouw advies inbrengen als de wagen weer in Nederland staat bij Ford garage.

Qperus, 1 jaar geleden

Ik heb de wagen inmiddels naar de dealer gebracht. Deze heeft het complete instrumentenpaneel - onder garantie - vervangen. Is inmiddels weer zo'n 14 dagen in bedrijf, zonder klachten. Probleem opgelost!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Kuga of stel zelf een nieuwe vraag.