Ford Transit 2007: verwarming werkt niet, blaast enkel koude lucht

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000

Ik heb een Ford Transit 2007 diesel. Sinds kort werkt de verwarming niet meer. Die blaast enkel koude lucht.

Er zijn 3 draaiknoppen op het dashboard: 1/ output (voet-bestuurder- venster) , 2/ temperatuurregeling, 3/ intensiteit regeleing - deze is ook een drukknop om AC te activeren.

De wagen reageert op knop 1 en 3. Ook als ik AC activeer merk ik het verschil in koude lucht, alsook het lampje gaat branden. Enige wat niet lijkt te werken is de temperatuurregeling aangezien er enkel koude lucht geblazen wordt. Dit zowel op AC stand als klassiek.

Gecheckt: de zekeringen zijn OK, de filter is OK. Staat de stand op maximale warmte dan voel ik vooral koude lucht aangezogen worden ook onder de motorkap.

Het is alsof de connectie tussen de temperatuur draaiknop en het mechanisme kwijt is.

Enige tips? Tnx!

PDL_FORD_TRANSIT

Geplaatst door PDL_FORD_TRANSIT , lid sinds 1 week geleden

3 Reacties

Hempie1, 1 week geleden

Het niveau van de koelvloeistof is ok?
De motor temperatuur is volgens de dashboard meter ook goed?
Twee keer 'ja' dan is mogelijk de kabelverbinding tussen knop en kachelkraan losgeraakt. Misschien draait de knop nu gemakkelijker dan eerder het geval was?

PDL_FORD_TRANSIT, 1 week geleden

Hallo, bedankt voor het antwoord. Beide zijn ja. Ik merk niet dat het significant makkelijker zou draaien. Tips om makkelijk te kunnen checken of het die kabel is?

kaleido 1 PRO, 1 week geleden

Onder het dashbord bij de hevel kijken op het kachelhuis , misschien asje defect.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.