Ford Scorpio 2.4i V6 aut.: Verwarming wordt niet warm

Bouwjaar: 1990

Mijn verwarming van mijn ford scorpio wordt niet warm. we hebben er een nieuwe thermostaat ingezet, maar dat mag niet baten.
Is er iemand die met dit probleem bekend is en mij kan vertellen waar het aan kan liggen?

Marcoh1979

Geplaatst door Marcoh1979 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Scorpio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

bertus12 (0), 18 jaar geleden

Ik heb een dergelijk probleem ook gehad. Bij mij lag het probleem aan de kachelradiator zelf (scorpio 2.9 v6 1991). Deze was lek. Dit schijnt een bekend probleem te zijn bij deze Fords. Wellicht dat langzaam de auto koelvloeistof verliest, omdat de kachelradiator aan de 'gewone' radiator gelinkt is.

Mocht je de kachelradiator willen vervangen dan is dit een behoorlijke klus, hoewel dit goed te doen is. Het dashboard zal je moeten verwijderen, omdat je er anders niet goed bij kan. Ik was 70 euro kwijt voor een nieuwe kachelradiator en zo'n 4 manuren om de oude te vervangen en het dashboard weer terug te plaatsen.
Succes!

dupl-u-19852-5dd1492f81e02+goudvos (0), 18 jaar geleden

moi
marko mooie ford rijder
verlies je ook koelvloeistof ?? dat kan via de kachelradiator gebeuren ,dat ruik je ook in de auto onder het rijden ,en de ruiten kunnen erook door aan slaan kleine tip gevertjes,maar dan moet je kachelradiator vervangen ,en die willen ook nog wel eens dicht slippen,dat is een ford kwaaltje komt ook voor bij sierra's,je kunt er bij onder het dashbord,gaat niet makkelijk,en dat type scorpio dat jij hebt kun je eenvoudig het dashbord demonteren ,,, je kunt nog 1 keer proberen om de koeler door te spoelen met de waterslang ,je haalt de koelwater slangen los aan schutbord , motor zijde en je zet aan 1 van de slang aan sluitinging van de radiator de water slang en de andere een stuk van 2 meter ter afvoer van het water,en dan lang zaam laten lopen, water kraan ,aan het uiteinde van de water slang kun je zien of er ook voldoende door stroming is
door je koeler en natuurlijk of hij ook vuil is geen stroming vervang de koeler,geen grote drukken op zetten ,want dan polft die uit elkaar!!!!!!!!!!!


gr gerko

Marcoh1979 (0), 18 jaar geleden

het heeft ff geduurd, komt omdat we het eigenlijk door een garage wilden laten doen. Maar afgelopen weekend hebben we het systeem doorgespoeld. er zat een propje papier vast. Nu doet de verwarming het goed...
Iedereen bedankt voor de reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Scorpio of stel zelf een nieuwe vraag.