Ford Mondeo: verzuipen

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

mijn ford hield in het begin bij koude motor in bij wegrijden, nu ondertussen complete ritten en is het net of hij zichzelf verzuipt. Ik heb er afgelopen juni een nieuwe distributieriem met rollen en v-snaar op gekregen tevens is er een nieuwe brandstoffilter en bougies op ge komen, en de problemen beginnen pas sinds kort, nu werd er mij verteld dat het wel eens de automatische choke kon zijn. Bougies nog weer na gekeken maar geen aanslag en droog. Waar zou ik allemaal naar moeten kijken.

kuitersanja

Geplaatst door kuitersanja (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Klinkt als een sensor die verkeerd aan geeft. Even laten uitlezen bij de dealer en dan de sensors goed laten kontroleren.

Het gevaar van een vernielde katalysator is niet theoretisch als je doorrijdt met deze storing, ik kom ze met enige regelmaat tegen.
Gevolgen lopen uiteen van niet meer door de eerstvolgende APK-keuring komen, tot aan het smelten en daardoor verstoppen van de katalysator.
Als gevolg van de verstopping zal de motor afslaan en nooit meer aanslaan. Volgens de wet van Murphy gebeurt dat midden in de nacht
in de middle of nowhere. Dat gaat een dure grap worden. Auto afslepen, taxi naar huis plus nog een nieuwe kat en mogelijk ook nog lambdasonde.

kuitersanja (0), 14 jaar geleden

Ik heb de auto laten uitlezen, er kwam melding dat er iets met de lucht was, hij dacht luchtfilter verstopt, er bleek echter niet eens filter in te zitten. Nu luchtfilter er in gekregen en moest proberen schoon te rijden en anders terug komen om leidingen schoon te maken. De auto hapert nu alleen nog bij een koude motor en rijd soms slecht weg bij bv stoplichten, verder bleken er 2baksteunen van de motor kapot te zijn. Hij heeft me nog niets over de katalysator gezegt. Ik heb nu een afspraak staan om leidingen schoon te maken.

kuitersanja (0), 13 jaar geleden

mijn auto heeft nu ondertussen een nieuwe tweedehands motor nieuwe luchtfilter, tweedehandse stappenmotor, ,nieuwe lambdasonde,nieuwe koppelingsplaat, uitlaat dicht gelast en ondertussen een nieuwe apk bij andere garage, maar bij een koude motor blijft hij inhouden en kan ik gas geven wat ik wil maar maakt hij geen toeren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.