Ford Capri: warmlopen op de snelweg

Bouwjaar: 1983

Mijn capri 2.3 wordt heter bij stukken snelweg dan bij filerijden. Na meting blijkt dat de temperatuur in de radiateur over de 100 graden komt op de snelweg, terwijl bij stationair draaien het niet boven de 95 graden komt. Wat zou dit kunnen zijn? Ook is opvallend dat het koelvloeistof bij gasgeven uit de vulopening klotst (als de dop eraf is). Van andere auto's die ik had gebeurde dat niet en liep het nivo juist terug. Rarara wie herkent dit?

kaassie6102

Geplaatst door kaassie6102 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Capri? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

remus9461 (0), 19 jaar geleden

blijft je koelwater nivo op peil of zakt het terug,

henkvanhoften (0), 19 jaar geleden

Dat herken ik wel, van de Taunus en Capri. Je probleem is waarschijnlijk dat de radiateur te veel stromingsweerstand oplevert door verstopping of kalkaanslag. Dat laatste verklaard ook waarom je temperatuur te hoog oploopt.

sarabande99 (0) PRO, 19 jaar geleden

gewoon radiateur verstopt

kaassie6102 (0), 19 jaar geleden

Ik heb ook gedacht aan een verstopte radiateur. Dus heb ik hem losgehaald en doorgespoeld met water. Het water loopt vlot door de radiateur heen (tuinslang vol open). Kan hij dan toch nog 'verstopt'zijn?

sarabande99 (0) PRO, 19 jaar geleden

ja

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Capri of stel zelf een nieuwe vraag.