Ford Ka: Water bij gaspedaal

Bouwjaar: 2001

Met een Ka uit 2001 met Airco is het volgende probleem, na enige tijd rijden met Airco aan, ligt er water bij het gaspedaal in de voetenbak, de vloerbedekking is daar plaaselijk vochtig. Het lijkt onder bij het kachelhuis (naast het gaspedaal) weg te komen. Wat tevens opvalt is dat de ontwasemings functie erg matig is.

Bij voorbaat dank voor de reacties.

Yarama

Geplaatst door Yarama (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Lekt je kachelradiateur niet?

Yarama (0), 19 jaar geleden

Denk het niet, het is namelijk helder water, geen koelwater. Het lijkt me dat er in de afvoer van het condensvocht van de airco iets mis gaat.

yoshi (0) PRO, 19 jaar geleden

De Afvoer van het condenswater van de airco zit verstopt. Die zit onderaan op het kachelhuis. Het is een rubber darmpje dat van het kachelhuis door de bodemplaat naar buiten loopt. Darmpje verwijderen en nakijken of er geen bladeren en/of zand inzit. Darmpje terug monteren en nazien of hat water wel goed kan wegstromen.

Yarama (0), 19 jaar geleden

Dank voor je antwoord, hoe kom ik het makkelijkst bij het darmpje? Kan er namelijk niet zomaar bij.

yoshi (0) PRO, 19 jaar geleden

Het is al een tijdje geleden dat ik nog zo'n Ka heb gehad dus ik weet het niet echt 100%. Ik weet dat je bij Fiesta er zo bij kon. De afvoer zit onderaan op het kachelhuis. En een Ka gebruikt veel onderdelen van Fiesta, dus volgens mij moet je er toch vrij makkelijk bij kunnen. Maar ik kan me vergissen. Gewoon ff onder het dashbord duiken en eens goed zoeken. het zou ergens in het midden moeten zitten.

Niels8175 (0) PRO, 19 jaar geleden

ja,bekleding weghalen bij de bijrijderskant,en dan onder het kachelhuis kijken..dan zie je hem wel zitten met een slangklem er om heen...

makkelijkste kan je hem gewoon van onderen ff met lucht doorblazen.

niels

Yarama (0), 19 jaar geleden

Waar kan ik het beste beginnen met weghalen van de bekleding: bij het portier of in het midden bij de middenconsole? Ik begrijp dat het slangetje van het kachelhuis naar een gat in de bodem loopt, kan ik hem het beste uit de bodem trekken?

tinus11482 (0) PRO, 19 jaar geleden

je kan de mat achter het middenconsole het beste doorsnijden (je ziet er niks van) zodat je hem wat naar voren kan trekken.

Als je een beetje kleine handen heb kan je het slangetje zo van je kachelhuis aftrekken, want het klemmetje is niet zo heel sterk.

Yarama (0), 19 jaar geleden

Heel vreemd maar het euvel lijkt opgelost. Airco tijd aangehad, eigenlijk geen lekkage meer gehad. Evengoed dank voor de reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.