Ford Mondeo Wagon: Water Lekkage Rechtsvoor (passagierszijde)

Bouwjaar: 1997

In de auto komt er vlak achter de bedrading aan de rechterzijde water vanachter het dashboard naar beneden. Bij een fikse regenbui heeft dit een aardige plas water tot gevolg. Op aanraden van de garage heb ik het rubber van de luchtinlaat onder de afdekplaat onder de voorruit vervangen. Echter zonder resultaat. Van een kennis hoorde ik dat de afdekplaat ook ervoor zorgt dat het water op de juiste manier (naar de zijkant van de auto)afgevoerd word en niet bij de luchtinlaat hoort te komen. Is dit zo? Heeft iemand nog een idee waar het water nog meer naar binnen kan komen?

Ron10310

Geplaatst door Ron10310 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Olani (0), 19 jaar geleden

Beste Ron,

Kijk een met een hulpje die met de tuinslang gericht op bepaalde punten de auto natspuit, zelf kun je dan binnen in de auto kijken. Ik zou de voorruit eens goed nakijken, eventueel voorzichtig wat druk er op uitoefenen terwijl je hulpje de slang erop richt.
Suc6
Colani

Ron10310 (0), 19 jaar geleden

Vandaag zijn we de hele dag met de auto bezig geweest. Beetje met slang spuiten, beetje met de gieter en veel kijken en voelen. Eerst dachten we inderdaad aan de ruit, maar die bleek het toch niet te zijn. Na 5 uur kijken en gieten, bleek het een ingescheurde kitrand tussen 2 metalen platen onderaan de voorruit te zijn, ter hoogte van de waterafvoer. Via deze scheur, liep het water zo onder het dashboard de passagiersruimte in.

Terry, in ieder geval bedankt voor de tip. Morgen ga ik nog een keer met water gooien, om te kijken of de boel nu dicht is.

Ron.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.