Ford Focus: waterpomp vervangen

Bouwjaar: 2000

De motor wordt niet erg warm voor het weigeren van de waterpomp, maar mijn kachel doet het niet. Ik heb de thermostaat er uit gehaald en in de geopende stand (vastgezet) weer terug geplaatst. De kachel wil nog niet warm worden.
Bovendien piept er wat bij de distributie. Mogelijk wijst dit op een defecte waterpomp. Is deze gemakkelijk de vervangen door een leek (maar wel voldoende ervaring in het sleutelen). Kan iemand mij een stappenplan overhandigen of enkele tips geven?
Mvg Hans

soldaat

Geplaatst door soldaat (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Postie (0) PRO, 18 jaar geleden

Benzine of diesel??

soldaat (0), 18 jaar geleden

Sorry Diesel, 1.8 TDDI van 2000 handgeschakeld,208.000 km op de teller.

Postie (0) PRO, 18 jaar geleden

Multiriem demonteren, distributieriem demonteren, motorsteun compleet weghalen, ook het gedeelte aan de motor, en dan de boutjes van de pomp los ha;en.
Grote kans dat de schoepen zijn los gekomen van de pomp

soldaat (0), 18 jaar geleden

Bedankt, Postie, dit was inderdaad het geval, de schoepen zaten los op de as. Hij is inmiddels vervangen zoals jij beschreven had. Toch fijn zulke tips. Groetjes.

tinuss (0) PRO, 18 jaar geleden

de distributie kan wel blijven zitten hoor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.