Ford Ka 2010: Wielophanging rammelt

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: 169A4000, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 51

Mijn auto rammelt rechtsvoor alsof het wiel er af gaat vallen. Heb 2 weken geleden linksvoor de draagarm vervangen. Ben niet aan de rechterkant geweest.. Het wordt steeds erger. Auto op de krik en fusee en stuurkogel gecontroleerd. Zijn naar mijn weten goed. Stang met kogeltjes van schokdemper stab.stang lijkt ook goed. En net 2 weken geleden voor de APK geweest... Auto kreunt wel iets als ik rechtsachter indruk... Waar moet ik verder zoeken... Ik zou geen meter meer willen rijden..

Geplaatst door

watson11932 (170)

al 21 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Je kunt speling van een aantal delen niet controleren als het wiel vrij in de lucht hangt.
Auto op de brug en dan verder op onderzoek.
Wiel zit vast ?

Ik heb op speling gecontroleerd toen ie op de grond stond en op de krik.. Wiel zowel horizontaal en verticaal gevoeld. En bandenlepel gebruikt.. Voelt echt als metaal op metaal geklap. Op snelweg stuurt ie strak. Alleen op de klinkerweg rammelt voor je gevoel uit elkaar.

Bij garage geweest, stab.stangetje vernieuwd. Was het euvel... Vervangen. Niet dus. Nu gezegd dat beide schokdempers vervangen moeten worden.. Twee weken geleden niks aan de hand en door de APK gekomen (????) Enfin, morgen naar de Kwikfit om schokdempers na te laten kijken. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Morgen wordt rechts het stabilisatorstokje vervangen. Dat zou het geklapper veroorzaken..

Opgelost. Draagarmen pas vastzetten als ie op z'n wielen staat.. Bedankt voor de tips.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.