Ford Ka 2001: Wil niet stationair lopen bij het starten.

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 44

Sinds een jaar of 2 heb ik een ford ka. Eigenlijk heeft hij altijd al een beetje moeite gehad om gelijk stationair te blijven draaien na het starten. Alleen als ik voor een korte tijd verschillend van 30 sedonden tot soms zelfs 10 minuten gas geef dan blijf hij stationair draaien. Als ik na het rijden de auto uitzet en weer opnieuw start dan is het weer het zelfde verhaal. Echter met een warme motor hoef ik minder lang gas te geven bij het starten.

Echter sinds een paar dagen wil hij niet meer stationair lopen. Ik vond zelf dat er veel speling op de gaskabel zat en zag dat het stel boutje op het gasklephuis gebroken is.

Voor de zekerheid heb ik dit gasklephuis en de stationaire regelklep schoongemaakt. Nieuwe gaskabel er opgezet, nieuwe bougiekabels. Maar nog steeds stopt de motor met draaien als ik het gas los laat.

Iemand een idee waar het probleem nog meer kan zitten?

appoortman

Geplaatst door appoortman , lid sinds 3 jaar geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 weken geleden

heb je iets gedaan met het afgebroken boutje , gerepareerd of waar zit dit boutje ?

appoortman, 2 weken geleden

Nee hier is de vorige eigenaar voor verantwoordelijk. Is helaas dusdanig afgebroken dat alleen uitboren een optie is. Het draadeind wat er aan de andere kant uit komt om de gaskabel strakker te kunnen zetten komt er nog wel uit. Ik zal morgen bij het ligt een foto maken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.