Ford Fusion 2003: witte rook na vervangen bougies die vet waren

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: FYJA, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 74

ik heb een ford fusion uit 2003. auto loop goed niks aan de hand alles doet het perfect. alleen heeft de auto wat onderdruk zodra ik de oliedop eraf doe. nu ging ik vandaag de bougies vervangen en tot mijn verbazing zaten de bougies helemaal onder de olie. ik heb dit nog nooit gezien hoeveel olie eraan zat. dus ik alles goed schoongemaakt en de nieuwe bougies erin gezet. en ik startte de auto en hij gaf een enorme knal en de motor ging slecht lopen, en er kwam heel erg veel witte rook uit de uitlaat. dus ik had de auto even stationair laten lopen en ben er een stukje mee gaan rijden. en alles doet het nu gewoon weer perfect als voorheen. dus wie kan mij helpen alvast bedankt.

Mitchel1896

Geplaatst door Mitchel1896 (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Fusion? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 1 jaar geleden

Zitten er wel de juiste bougies in ?
Waar zat de olie precies , op de elektrode of in het bougiegat ?

Mitchel1896 (0), 1 jaar geleden

Ja er zitten gewoon de juiste bougies in. Auto doet het nu ook gewoon weer goed. De olie zat op de elektrode, ook toen ik de bobine eraf haalde zat daar ook een beetje olie aan.

bert klein (80) PRO, 1 jaar geleden

Kleppendeksel lekkage loopt de olie bij de bougie in,toen je de bougie hebt verwijderd is er olie bij de cijlinder in gelopen,altijd voortijdig bougiegaten uitblazen voordat je bougie,s gaat vervangen.

kaleido 1 (1425) PRO, 1 jaar geleden

Dus kleppendeksel pakking vervangen.

Heino4267 (200), 1 jaar geleden

En onderdruk op de oliedop? Dan is waarschijnlijk je PCV klep kapot. Daar zou ik ook wat aan doen om gevolgschade te voorkomen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Fusion of stel zelf een nieuwe vraag.