Ford transit 190 EF: Zwaar gebrom bij 25kmph

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 td

Mijn transit meubelbak maakt een zeer raar geluid. Vooral bij een rotonde als ik 25 kmph uur rijd dan hoor ik een zeer zwaar gebrom. het klinkt alsof je over zeer slecht wegdek rijd. De auto begint dan ook te trillen. Nu zijn de koppelingsplaten een maand geleden vervangen en vroeg me af of het hiermee te maken kan hebben. Onze bus is behoorlijk overbeladen(3500 mag, weegt 5000), kan het zijn dat ik grotere koppelingsschijven nodig heb? Verder trekt de bus het goed, het gewicht is voor de 2.5 td moter geen probleem. het is alleen af en toe dat geluid bij lage toeren.

Jorrit Lengers

Geplaatst door Jorrit Lengers (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ten eerste al heel link wat je doet, voor jezelf en vooral mede weggebruikers....
Je weet dat je niet verzekerd bent als je wat krijgt zo?

Door deze bijna 100% overbelading zullen de wiellagers ontzettend op hun donder krijgen, en ook de andere delen van de ophanging, schokbrekers, vering etc.

Hier zal de fout dan ook wel zitten, vermoedelijk wiellager.

Jorrit Lengers (0), 17 jaar geleden

Dat was ik vergeten te melden Cor. de bus is uitgevoerd met vrachtwagen assen, luchtvering etc. RDW gekeurd tot 4200 kilo.Maar op B rijbewijs gezet. Keurt een gewicht van 5 ton natuurlijk niet goed, ben ook echt aan het uitzoeken hoe ik het gewicht naar beneden kan krijgen.

Wiellager zou kunnen, maar moet ik dit dan niet de hele tijd moeten voelen en horen?

Santa (0), 17 jaar geleden

Dus je rijdt met een klein rijbewijs in een auto waarvoor je een groot rijbewijs nodig hebt.......?
Dan zou ik me om heel andere dingen zorgen gaan maken dan die brom!

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Jorrit,
Hoe je het ook wendt of keert, je blijft in overtreding, rijden met een auto waarvoor je geen rijbewijs hebt, zwaar overbeladen ondanks de aanpassingen, het kenteken is voor B dus 3500 kilo.

Geen 5000 kilo ;)
Dus, bij een ongeluk, geen verzekering die betaald, boete voor teveel gewicht, bete voor het rijden zonder geldig rijbewijs etc..

Wiellager kan soms hoorbaar zijn bij een belasting, soms bijna weg, in ieder geval met dat ding leeg naar de garage en controleren laten voor er meer gebeurt.

En nadat ie gemaakt is maar eens op voor een groot rijbewijs en een andere vervoermiddel wat wel dat gewicht aankan.

Ik begrijp je wel, het sluipt erin, net als mijn schoonouders met hun Hymer, 3800 kilo vorig jaar voor een 3500 kilo max gewicht.

Heb er eerst eens 110 lite wijn uitgehaald en in mijn lege bus gezet, toen van de 3 sets gereedschap er 1 overgelaten, en 3 bananedozen boeken in beslag genomen en terug gebracht in mijn bus naar Nederland.
Toen na nog wat dingen verwijderd te hebben waren ze op hun maximum toegestaan gewicht.
Schoonpa vond de veren al wat slapjes achter:o

De bergen op het dal in met een rotgang???

Succes,
Cor

Jorrit Lengers (0), 17 jaar geleden

ik zal de wielagers na laten kijken. Na u tips te hebben gelezen heb ik besloten om toch maar op zoek te gaan naar een groot rijbewijs wagen die het gewicht wel mag hebben. ik ben in bezit van een rijbewijs c met chaufeurs diploma dus dat moet geen probleem zijn.

Vriendelijke groet Jorrit

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

;)

Prima, beter zo, en op de duur goedkoper ook met minder slijtage en eventueele bekeuringen ook.

Succes,
Cor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.