Ford Mondeo: zwaar schakelen bij koudstart

Bouwjaar: 1997

nog effe snel weer een vraagje de mondeo schakelt met de koude start erg moeilijk in de eerste versnelling naar een menuut of 3 is hij weer normaal en soepel... zou het aan de versnellingbak olie liggen of zit het in de kabels naar de bak???? laat het me weten groetjes fred....

Fred.

Geplaatst door Fred. (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

0wim0 (0), 19 jaar geleden

wat je kan doen is voor je start hem in eerste te zetten en dan starten. vergeet natuurlijk je koppelingspedaal niet in te drukken hé ;-). Bij de meeste auto's lukt dat wel.

Er zijn ook tubes met een soort vet te verkrijgen waarmee dat verbetert

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 19 jaar geleden

heeft de auto de neiging om te kruipen bij inschakelen 1e versnelling..
mogelijk komt de koppeling nietgoed vrij...

Fred. (0), 19 jaar geleden

hoi jongens bedankt voor de reactie maar ik heb nog niet de oplossing....de auto staat altijd in de versnelling geparkeerd..en heeft niet de neiging om te gaan rollen met de koude start...het probleem is dan ook als de auto gestart is en je weg rijd dan gaat hij erg moeizaam door de versnellingen dat ongeveer een keer of 3a4 en dan is het meestal wel weg meschien teflon toevoeging proberen????of zal de versnellingbak olie te dik of oud zijn zier ongeveer zo'n 40.000 in moet toch kunnen groetjes fred

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 19 jaar geleden

te oud is bijna onmogelijk want er staat geen verversings termijn voor, het is wel mogelijk dat de bak gevuld is met verkeerde olie, olie moet dun en rood van kleur zijn..

sauspasta (0), 19 jaar geleden

Je moet de vers bak olie verversen met een goede olie. Ik denk dat het dan over is.
gr Niels

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.