Ford Mondeo: airbag

Bouwjaar: 1994

hallo
kan er mij iemand helpen hoe verwijder ik airbag in stuurwiel bij steken nieuwe koppeling subframe te diep laten zakken zonder bevestiging stuurhuis te lossen gevolg hele handel uiteen by terug monteren gemerkt dat claxon niet meer werkt en lampje airbag pinkt zekeringen zijn oke groetjes uit belgie

sleepbootje

Geplaatst door sleepbootje (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

yoshi (0) PRO, 19 jaar geleden

Achteraan op het stuurwiel zijn twee gaatjes voorzien. Daarin zit telkens één boutje. Is met torx- kop of 6-kant van 5,5mm. Die losdraaien en de airbag is los. Wel eerst de batterij afkoppelen en een vijftal minuten wachten voor je de airbag losmaakt. Kijk ook eens langs de stuurkolom of er nergens een fiche los is. Alle bedrading en stekkers van het airbagcircuit zijn bij mondeo normaal gezien altijd geel.

sleepbootje (0), 19 jaar geleden

yoshi bedankt voor de snelle reactie by terug monteren stuurstang plastic omhulsel moeten verwyderen zou dit slecht contact kunnen geven

yoshi (0) PRO, 19 jaar geleden

Welk plastic omhulsel bedoel je?

sleepbootje (0), 19 jaar geleden

hallo tussen stuurhuis en stuurkolom zitten twee assen met kniegewrichtjes aan de ene kant zit blauwe ring en op glybanen andere kant harde plastic deze moeten verwyderen gevolg te veel speling deze moet toch vervangen worden en mogelyk slecht werken hoorn en airbag??

yoshi (0) PRO, 19 jaar geleden

Als je het subframe hebt laten zakken zonder het stuurhuis los te vijzen dan zal die plastic wellicht kapot zijn. Deze zal dan ook moeten vervangen worden.

Als de airbaglamp blijft knipperen kan je best even langsgaan bij de dealer. Aan de hand van de knipperfrequentie van de lamp kunnen wij al zien waar we het probleem moeten zoeken. De kans is groot dat er ergens een probleem is met de bedrading van het airbag circuit. Ook een mogelijkheid is dat de sleepring die achter het stuurwiel zit defect is door het feit dat je het stuurhuis niet hebt losgemaakt. Die sleepring verzorgt de elektrische verbinding voor de airbag en de claxon.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.